17. oktober 2019
Oliver Wulff Rasmussen og Sana Zeb til DM i fægtning. Foto: Privat
Oliver Wulff Rasmussen og Sana Zeb til DM i fægtning. Foto: Privat
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fægteklub vinder to guldmedaljer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fægteklub vinder to guldmedaljer
Taastrup - 21. marts 2018 kl. 10:44
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Taastrup Fægteklub (TAAF) vinder to guldmedaljer og to bronzemedaljer til DM i fægtning.

TAAF deltog i årets DM for ungdom med tre fægtere; Sana Zeb, Ida Hansen og Oliver Wulff Rasmussen.

Oliver havde valgt at stille op i både sabel og kårde, ligesom han også valgte at stille op mod børnene helt op til 14 år i sabel.

Lørdag var Sana i kamp i miniorer-rækken på kårde, hvor det blev til en godkendt indsats i puljen med to sejre af fire mulige. Det gav Sana et udgangspunkt som nummer tre før udslagning.

På samme tid deltog Oliver i U14 rækken i sabel, hvor han med fire sejre og tre nederlag ligeledes sikrede sig en seedning som nummer tre inden udslagning. I kvartfinalen mødte Oliver Tobias Kurir fra Roskilde Fægteklub. På trods af at Oliver normalt har godt styr på Tobias, fægtede Tobias op til sit bedste, men måtte til sidst bøje sig 15-11.

Sana mødte i semifinalen Sif Kristiansson fra Fægteklubben Trekanten Vordingborg og i en tæt kamp måtte Sana til sidst erkende, at den ældre modstander var lidt for stærk og vandt med 10-7. Men en flot bronze til Sana, der fik sin første DM medalje.

Oliver måtte også erkende, at en ældre og mere erfaren modstander stod overfor ham i semifinalen, hvor han mødte Frederik Troen fra Roskilde fægteklub. Frederik havde set at en måde at slå Oliver på var at udnytte en bedre fysisk form. I bedste musketerstil fløj drengene frem og tilbage over pisten indtil Olivers kræfter slap op nedkæmpet 15-5. Men ligeledes en flot bronze til Oliver.

Søndag stillede Ida Hansen og Oliver op i deres egne aldersklasse U12, hvor Ida i indledende runder vandt to af fire kampe, hvilket gav Ida et svært udgangspunkt inden udslagning. Her måtte Ida også bukke sig i en meget tæt kamp med 15-13 og dermed ingen medalje til Ida i år.

Oliver vandt sin indledende pulje med fire sejre og efter en sikker sejr i udslagning på 15-2 over Christian Winding fra Glostrup Fægteklub. Desværre måtte Oliver så lade livet i kvartfinalen 15-14 mod Nichlaes Child fra Fleché.

Midt i kårdeturneringen valgte turneringsledelsen også at kalde Oliver til sabelturneringen, så i en kort pause fra Kårde kastede Oliver sig ud i puljerunden i Sabel U12, hvor han vandt puljen med tre sikre sejre. Herefter mødte han Bob Berg fra Slagelse i semifinalen, som blev besejret 15-3 inden han i finalen mødte Gustav Hauge som i endnu en flot kamp blev besejret 15-7. Oliver tog årets første guld.

Oliver sluttede turneringen af med at deltage i et sammensat hold med Nichlaes Child fra Fleché og Bob Berg fra Slagelse. Drengene trådte ind i semifinalen, hvor de i en tæt kamp slog det stærke Hellerup hold 45-42 hvor Oliver i sidste kamp slog Raffaele Fu Giugno.

I finalen var det sammensatte hold oppe mod Albertslund Fægteklub, der stort set kun fulgte med Oliver og vennerne i starten af matchen og da Oliver i sidste kamp mødte Johannes Andersson havde han et komfortabelt forspring på 15 point. I en lige kamp blev forspringet holdt og endnu en guld kom til Taastrup og Oliver.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk