4. april 2020
Flere steder i Høje-Taastrup kan børnene få trænet armmusklerne, når der er tøndeslagning særligt søndag den 23. februar, men også den 22. februar. Foto: Hans-Jørgen Johansen
gallery icon

Se billedserie

Flere steder i Høje-Taastrup kan børnene få trænet armmusklerne, når der er tøndeslagning særligt søndag den 23. februar, men også den 22. februar. Foto: Hans-Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Få overblikket: Her kan børnene slå katten af tønden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Få overblikket: Her kan børnene slå katten af tønden
Taastrup - 21. februar 2020 kl. 15:27
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Denne weekend er det for alvor fastelavn, og det bærer de sociale arrangementer i børnehøjde naturligvis præg af rundt omkring i Høje-Taastrup.

Her er et overblik over, hvor og hvornår man kan slå katten af tønden.

Udklædte børn velkommen i City2

På Torvet i City2 går fastelavnsfestlighederne i gang søndag den 23. februar klokken 11 - og igen kl. 14.

Det er underordnet om man er klædt ud som prinsesse, spiderman, sørøver, en brumbasse eller noget helt andet.

Uanset udklædningen, er børn inviteret til fastelavnsfest med tøndeslagning og kåringen af kattekonge, kattedronning og bedste udklædning.

Der dystes i aldersgrupperne 0-3 år, 4-6 år, 7-10 år og 11-13 år. Det er gratis at deltage.

Familiegudstjeneste i Rønnevang

Der er fastelavnsgudstjeneste ved sognepræst Flemming Bak Poulsen søndag den 23. februar kl. 10 i Rønnevang Kirke.

Det er en gudstjeneste for hele familien, med indhold for både børn og voksne. Udklædning er velkommen, også til gudstjenesten.

Bagefter er der fastelavnsboller i foyeren og tøndeslagning på kirkepladsen. Der er tønder til såvel de mindste som de større børn.

Hyggelig fest med fastelavnsboller

I Høje Taastrup Kirke er der fastelavnsgudstjeneste søndag den 23. februar kl. 14-15.

Fastelavn bliver her fejret med fastelavnsgudstjeneste for hele familien.

I samarbejde med FDF holder kirken en hyggelig fastelavnsfest, som starter med en gudstjeneste efterfulgt af tøndeslagning og ikke mindst fastelavnsboller.

Fastelavn i Nykirken

I Taastrup Nykirke er der fastelavnsgudstjeneste med fest for børnene den 23. februar kl. 14.

Deltagerne mødes til en festlig familiegudstjeneste for både store og små, hvor kirkens personale håber, at alle børnene vil komme udklædte.

Under gudstjenesten medvirker FDF'ere og sørøverorkestret, og bagefter slår børnene katten af tønden på parkeringspladsen. Det hele rundes af med hygge og spisning af fastelavnsboller i sognegården, hvor de bedste udklædninger, samt kattekonger og -dronninger kåres.

Filmklub holder fastelavn

Filmklubben Hanen & Hønen holder traditionen med fastelavn i hævd søndag den 23. februar med start kl. 11, når børn og voksne inviteres til tøndeslagning og fastelavnsfest i Festsalen i Medborgerhuset i Taastrup.

Og kommer man udklædt, er der mulighed for at vinde fine præmier som årets bedste, sjoveste og mest originale udklædning.

Man skal dog være tilmeldt i forvejen af praktiske hensyn. Det gøres lettest ved enten at klikke ind på www.filmklubben.online og klikke på særrangementer og tilmelde sig dér. Man kan også betale via mobile pay på 42448580. Det koster 20 kroner pr. deltager.

To fester i Hedehusene

I Hedehusene inviterer Hedehusene Erhvervsforening til fastelavnsfest på stationsforpladsen ved Hedehusene Station lørdag den 22. februar kl. 11-14.

Her kan man som udklædt deltage i tøndeslagning. Men først er der fra kl. 11 hygge med kakao og fastelavnsboller og musik.

Kl. 12 kåres den bedste og den sjoveste udklædning. Kl. 12.15 slår deltagerne katten af tønden. Der er præmier til kattedronning og kattekonge - og der er tønder til alle aldre.

Man kan købe drikkevarer og sandwich på pladsen.

Dagen efter - altså søndag den 23. februar - er Ansgarkirken i Hedehusene arrangør af fastelavnsfest, der indledes med en gudstjeneste kl. 10, hvor kirkens børnekor deltager.

Kirkens personale glæder sig til at se en masse udklædte børn og forældre. Efter gudstjenesten arrangerer FDF tøndeslagning foran kirken, og i sognegården ved siden af kirken er der kaffe eller te til de voksne, saft til børnene og fastelavnsboller til alle.

Udendørs tøndeslagning i Fløng

Kom til familiegudstjeneste i anledning af fastelavn i Fløng Kirke søndag den 23. februar kl. 10 til 11 ved sognepræst Annika Pedersen.

Efter gudstjenesten kan man være med til tøndeslagning udendørs. Der sluttes af med kåring af årets kattekonge og kattedronning på de to tønder. Det foregår i Sognets Hus ved siden af Fløng Kirke, hvor der serveres varm kakao og fastelavnsboller. Der er gratis adgang for alle.

Også fastelavn i Sengeløse og Reerslev

For god ordens skyld skal det nævnes, at der naturligvis også er arrangementer i Sengeløse, hvor Sengeløse Idræt er arrangør, og i Reerslev Forsamlingshus, hvor landsbylauget er arrangør, men begge steder er det med forudgående tilmelding, hvor tilmeldingsfristen er overskredet.

Dog kan man opleve hesteoptog og udklædte gå og ride i Reerslevs gader kl. 10.30 fra Solvang/Sognevej hen mod forsamlingshuset på Tingstedvej søndag den 23. februar, hvor de allerede tilmeldte deltagere herefter slår katten af tønden.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk