23. maj 2019
Jonas Andersen fra Carpeople i Taastrup giver gode råd til at gøre bilen klar til vinter. PR-foto
Jonas Andersen fra Carpeople i Taastrup giver gode råd til at gøre bilen klar til vinter. PR-foto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Få mekanikerens gode råd: Sådan gør du bilen vinterklar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Få mekanikerens gode råd: Sådan gør du bilen vinterklar
Taastrup - 11. november 2018 kl. 06:13
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vinterens kolde og våde vejr stiller store krav til bilejere. Salt på vejene og høj fugtighed øger risikoen for rustangreb, og frosne veje kan få bilen på glatis. Ifølge mekaniker Jonas Andersen, indehaver af Carpeople Taastrup, er det derfor sund fornuft at forberede bilen på vinteren.

Finn's Autosmedie er blevet en del af Carpeople, og det har gjort, at kunderne nu kan bestille tid døgnet rundt online.

- Det skal være nemt at kontakte sin mekaniker, og med mere digitalisering skaber vi en stærkere kontakt mellem værksted og kunde. Når danskerne går i banken eller bestiller pizza, sker det over nettet, så hvorfor ikke også, når vinterdækkene skal på, og bilen skal vinterklargøres?, siger Jonas Andersen.

Ifølge mekanikeren kan det være livsfarligt at have forkerte eller slidte dæk på. Samtidig kan det af hensyn til pengepungen være en god idé at gå bilen igennem inden vinter, så man undgår ubehagelige økonomiske overraskelser en kold vintermorgen.

Her er Jonas Andersens råd til at få bilen klar til vinteren.

Styr uden om helårsdæk

- Det er ikke vejret, der afgør, om du kommer sikkert igennem vinteren - det er dine dæk. Jeg anbefaler alle at skifte til vinterdæk, så snart gennemsnitstemperaturen er under syv grader, eller når der er risiko for nattefrost. Først og fremmest på grund af sikkerheden, men der er også god økonomi i at bruge de rigtige dæk til den rigtige årstid. Og så vil jeg som hovedregel fraråde helårsdæk. Folk tror, at de med helårsdæk har de rigtige dæk på hele året, men i virkeligheden har de aldrig de rigtige dæk på.

Kontroller tryk og mønster

- Når vinterdækkene er kommet på, er det vigtigt at kontrollere dæktryk ofte. Korrekt tryk i dækkene sikrer, at mønstret får ordentligt fat i underlaget, og at der ikke bruges for meget brændstof. Cirka hver femte dansker kører på nedslidte dæk. Loven siger, at dækmønstrets dybde skal være mindst 1,6 millimeter, men om vinteren er det uforsvarligt lidt. Jeg anbefaler 4 millimeter og gerne endnu mere, hvis bilen bruges, når der er sne på vejene.

Undgå strejkende batterier

- Under motorhjelmen er der flere punkter, der bør kontrolleres. Alle bilens væsker skal selvfølgelig efterses og påfyldes. Derudover kan man sikre sig mod irriterende morgenoverraskelser ved at få batteriet efterset. Batterier strejker ofte i det kolde vejr, og i fem graders frost har et bilbatteri mistet halvdelen af sin kapacitet. Desuden gør dårlige forbindelser om batteripolerne startproblemerne endnu værre. Mange bilejere får fortalt, at batterierne er vedligeholdelsesfri, men de skal stadig skiftes cirka hvert femte år.

Pas på rusten

- Det danske vinterklima giver verdens bedste betingelser for rust. Kontroller derfor for flyverust, og sørg for at reparere småskader med lakstift og lakforsegler, så rusten ikke får fat. Er din bil mere end tre år gammel, kan det være en rigtig god ide at få den rustbeskyttet inden vinter. Men book i god tid, da der er travlt netop nu.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk