19. november 2018
De penge som samles ind ved Folkekirkens Nødhjælps indsamling går bl.a. til at sikre at kvinder i en flygtningelejr i Kenya kan forsørge familien ved at etablere fårekyllingefarm.
De penge som samles ind ved Folkekirkens Nødhjælps indsamling går bl.a. til at sikre at kvinder i en flygtningelejr i Kenya kan forsørge familien ved at etablere fårekyllingefarm.
Foto: Mathilde Berg Utzon
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Få en rute: Hjælp mennesker i nød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Få en rute: Hjælp mennesker i nød
Taastrup - 10. februar 2018 kl. 14:46
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Søndag den 11. marts 2018 deltager alle Høje-Taastrups kirker i Folkekirkens Nødhjælps årlige husstandsindsamling.

- Vi håber at få så mange frivillige ud at banke på dørene, at alle sognets borgere får mulighed for at give mennesker i nød en håndsrækning, siger Knud Anker Iversen, der er indsamlingskoordinator.

Det kan være svært at rumme, når verden koger over af klimaforandringer, krig, uretfærdighed og katastrofer. Man får mest lyst til at lukke øjnene for grusomhederne. Men for mange er det heldigvis en umulighed at vende ryggen til - for det handler jo om mennesker.

Og heldigvis kan vi mennesker stadig hjælpe hinanden på tværs af grænser. I Høje-Taastrup bliver det muligt at omsætte sin næstekærlighed til konkret hjælp ved at gå en rute søndag den 11. marts.

Nye måder at yde hjælp til selvhjælp

Det er tit de fjerneste og allerfattigste samfund, det går værst ud over, når kloden hærges af fx klimaforandringer.

I kraft af et stort, lokalt, kirkeligt netværk når Folkekirkens Nødhjælp helt derud og styrker de svageste. Men der må tænkes i nye, innovative baner for at vinde kapløbet med klima, flygtningestrømme og befolkningstilvækst.

For eksempel har Folkekirkens Nødhjælp netop sat et pilotprojekt i gang, hvor udvalgte kvinder i flygtningelejren Kakuma i Kenya lærer at opdrætte fårekyllinger. Insekter er ekstremt næringsrige, nemme at avle og langt mindre ressourcekrævende end traditionelle former for kødproduktion. I første omgang skal fårekyllingerne avles i større bokse og males til insektmel, som kan bruges til blandt andet næringsrige kiks.

I alle Folkekirkens Nødhjælps projekter gælder princippet 'Hjælp til selvhjælp'. Modtagerne af hjælpen er altid direkte involverede og lærer samtidig nye metoder, der gør dem mere robuste. Sæt allerede nu kryds ved 11. marts.

Man kan tilmelde sig som indsamling på www.blivindsamler.dk eller ved at kontakte indsamlingskoordinator Knud Anker Iversen tlf. 5012 6868. Så vil han sikre kontakten til den relevante indsamlingsleder.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk