21. november 2017
Møllebakken i Fløng er i dag en lille grøn oase midt i byen. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Møllebakken i Fløng er i dag en lille grøn oase midt i byen. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Få en fornemmelse af fortiden i Fløng

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Få en fornemmelse af fortiden i Fløng
Taastrup - 13. september 2017 kl. 14:37
Af Lisbeth Jansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Midt i det, der nu er et villakvarter i Fløng, finder man et fortidsminde i form af en gammel baunehøj, der nærmest er vokset sammen med en bakke og by med tiden. Her finder man også fundamentet af en møllestub. Med bakkens 42 meter over havets overflade udgør stedet et godt udsigtspunkt. Stedet er i dag en lille grøn oase i byen, og fra toppen af bakken kan man se det meste af Fløng.

Ifølge Høje-Taastrup Kommunes hjemmeside var der i omkring 200 år mølledrift fra bakken, heraf områdets nuværende navn Møllebakken, og sten efter møllestubben er der endnu. Der ligger desuden en gravhøj på toppen af bakken fra bronzealderen - og det er denne høj, der gør stedet til et fortidsminde. I 1932 blev gravhøjen fredet.

I mange år har der ikke været en mølle på bakken. Mølledriften ophørte formodentlig omkring 1961, da møllestubben blev solgt. Men Fløng Mølle var et vartegn for byen, da den eksisterede.

Allerede i 1259 bliver det nævnt i historiske kilder, at der står en vindmølle på jorden i Fløng. Det fremgår af kommunens hjemmeside.

En ny mølleopførsel bliver nævnt i 1863. I 1925 installeres der en motormølle og der er også hønseri på bakken.

I 1946 brænder Fløng Mølle helt ned den 15. april, og derfor er der ikke meget af den oprindelige mølle tilbage fra 1863. Men stubben bygges op igen og driften fortsætter med motormølle.

I 1992 overgår en del af jorden, der hørte til møllen, til kommunen, og i 1996 rives møllestubben ned, fordi der er fare for sammenstyrtninger.

Nu græsser får i sommerhalvåret på dele af bakken, om vinteren bliver bakken brugt af børn til at kælke. Der er stier og træer i området tæt på bakken, og nogle borgere går også en tur i området med eksempelvis barnevogn eller hunden.

For foden af bakken er en del af Høje-Taastrup Kommunes byfornyelsesprojekt ved at træde frem med rekreative områder for borgerne i Fløng. Netop den del af projektet ved Møllebakken bliver et opholdssted for småbørnsfamilier med blandt andet legeplads og insekthotel.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk