13. december 2018
FOA SOSU garanterer, at ingen ældre i Høje-Taastrup vil lide overlast, hvis de kuldsejlede overenskomstforhandlinger ender i en strejke. Men serviceniveauet vil i den grad blive droslet ned. Foto: Per Christensen
FOA SOSU garanterer, at ingen ældre i Høje-Taastrup vil lide overlast, hvis de kuldsejlede overenskomstforhandlinger ender i en strejke. Men serviceniveauet vil i den grad blive droslet ned. Foto: Per Christensen
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: FOA forsikrer: Ingen vil lide overlast under konflikt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FOA forsikrer: Ingen vil lide overlast under konflikt
Taastrup - 09. marts 2018 kl. 13:47
Af Stina Felby Egerup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvis det ender med en strejke i april måned, så vil blandt andet hjemmeplejen blive hårdt ramt. FOA har nemlig udset alle social- og sundhedsmedarbejderne i Høje-Taastrup Kommune til strejke, men hvordan det helt konkret vil udmønte sig, er endnu svært at sige.

Men at den vil kunne mærkes af borgerne, er der ingen tvivl om, skriver DAGBLADET Roskilde.

- Der vil ikke være nogen praktisk bistand, og serviceniveauet vil i den grad være droslet ned. Men vi har selvfølgelig ingen interesse i, at nogen kommer til skade, så det er med at finde en balance mellem konflikt, og at ingen må lide overlast, siger Tina Græsted, næstformand i FOA SOSU, som organiserer sosu-medarbejderne i Høje-Taastrup Kommune.

De faglige organisationer afventer nu de videre forhandlinger i forligsinstitutionen, men hvis der ikke kommer en løsning her, så ender man med en konflikt.

For FOA's område vil man i så fald forhandle en overordnet rammeaftale for et nødberedskab på plads, og så vil man lokalt afgøre, hvordan den skal udfyldes.

- Helt konkret vil vi inddrage de lokale tillidsrepræsentanter, og så gennemgår vi alle plejecentre og plejekrævende borgere. Herefter laver vi en individuel vurdering af, hvor stor en indsats, der er nødvendig for at gennemføre et nødberedskab, siger Tina Græsted og forklarer, at man vil tage højde for den enkelte borgers diagnose og behov.

- Det er jo ikke sikkert, at Hr. Hansen har samme plejebehov som Fru Jensen, og det tager vi alt sammen i betragtning, understreger hun.

Tina Græsted nævner medicindosering som et eksempel på en opgave, der ikke vil blive udført af Sosu-medarbejderne ved en konflikt.

- Det vil i give fald være den praktiserende læge, der vil overtage opgaven, hvis borgere har mulighed for at komme derhen, forklarer hun.

Lige nu er overenskomstforhandlingerne endt i Forligsinstitutionen, hvor forligsmand Mette Christensen skal se, om det er muligt at genoptage forhandlingerne. Ellers træder konflikten i kraft den 4. april 2018.

Kommunernes Landsforening har varslet en lockout af næsten 450.000 offentligt ansatte, og den kan træde i kraft den 10. april, hvis det ikke lykkes at få en aftale i hus. KL har dog meldt ud, at ældre-området er fritaget fra en lockout.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk