18. juni 2021
Rektor på Høje-Taastrup Gymnasium Ida Diemar er uforstående over, at man indfører et midlertidigt stop for optag på en seks til ni gymnasier. Hun kan nemlig godt forestille sig, at hendes skole bliver en af dem. Foto: Kim Rasmussen
Rektor på Høje-Taastrup Gymnasium Ida Diemar er uforstående over, at man indfører et midlertidigt stop for optag på en seks til ni gymnasier. Hun kan nemlig godt forestille sig, at hendes skole bliver en af dem. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Et stort spørgsmålstegn: Man tvinger elever til noget de ikke vil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Et stort spørgsmålstegn: Man tvinger elever til noget de ikke vil
Taastrup - 11. juni 2021 kl. 15:17
Af Kasper Ellesøe

Det frie valg er vigtig i ny aftale om fordelingen af elever på landets gymnasier.

arrow Læs også: Rektor hilser ny aftale velkommen: Vi lærer af at være forskellige

Men ifølge rektor på Høje-Taastrup Gymnasium Ida Diemar kan det ende med tvang for de elever, der ønsker at søge ind på hendes gymnasium.

I aftalen er der lagt op til, at seks til ni gymnasier med en høj andel af elever med ikke-vestlig baggrund ikke skal optage elever i 2022, for derefter at kunne starte på en frisk, når den nye fordelingsordning træder i kraft.

Og med en andel på 53 procent, kan man ifølge Ida Diemar godt forestille sig, at Høje-Taastrup Gymnasium bliver et af dem.

- Vi er en skole, der lever af at uddanne unge mennesker. At vi ikke må optage elever i et år, kan jeg ikke se for mig. Slet ikke. Jeg er et stort spørgsmålstegn. Og jeg kan ikke se, hvordan det skal gavne. Det er ubegribeligt, at de elever, der gerne vil gå her, ikke må. Man kan ikke bede en skole om ikke at optage elever. Vi er en lokal skole, og mange af eleverne bor tæt på. Hvor skal de så gå henne?. Man tvinger dem jo faktisk til noget de ikke vil, siger Ida Diemar.

Det skal understreges, at det ikke er fastlagt, hvilke gymnasier, der er blandt de seks til ni gymnasier, der er udvalgt. Disse bliver økonomisk kompenseret.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?