26. maj 2019
Det har indtil videre været en succes, at bibliotekerne sidste år indførte selvbetjeningsløsninger, så brugerne selv kan lukke sig ind og ud af bibliotekerne i ydertimerne. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Det har indtil videre været en succes, at bibliotekerne sidste år indførte selvbetjeningsløsninger, så brugerne selv kan lukke sig ind og ud af bibliotekerne i ydertimerne. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ét år efter: Sådan går det med de selvbetjente biblioteker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ét år efter: Sådan går det med de selvbetjente biblioteker
Taastrup - 18. november 2018 kl. 18:49
Af Stina Felby Egerup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et bip med sygesikringsbeviset og en firecifret kode, og så er der adgang til tusindvis af bøger, cd'er og tidsskrifter i aftentimerne og weekender.

Det er den korte forklaring på de selvbetjente biblioteker, som for et års tid siden blev indført på både Taastrup og Hedehusene Biblioteket.

Løsningen giver brugerne mulighed for at få adgang til bibliotekerne fra klokken 7 om morgen til klokken 22 om aftenen, og det lader til, at brugerne har taget godt imod det nye tilbud, skriver DAGBLADET Roskilde.

Selvbetjeningen blev indført tilbage i november måned 2017, og allerede måneden efter var der cirka 1000 borgere, der benyttede løsningen. Og det tal har siden været støt stigende. I juli måned i år var der cirka 2000 borgere, der benyttede selvbetjenings-løsningen, og forventningen er, at antallet vil stige yderligere.

Det er primært unge studerende og børnefamilier, der benytter sig af de udvidede åbningstider.

- I aftentimerne og weekenderne er der ofte studerende, der sidder her, og ellers er det brugere med et hurtigt ærinde, altså nogen der lige skal aflevere en bog eller hente reserveret materiale. Den udvidede åbningstid giver nogle flere muligheder, siger afdelingsleder ved biblioteket Jens Vincents.

- Vi er meget glade for den store interesse, brugerne har vist for den nye mulighed, tilføjer han.

Bibliotekerne har heller ikke oplevet hærværk eller anden uro på bibliotekerne uden for den bemandede åbningstid.

- Det er gået meget uproblematisk, og vi har ikke oplevet noget ubehageligt. Der forsvinder ikke ting, og folk kan godt finde ud af at det. Personalet skal måske lige bruge lidt mere tid mandag morgen på at rydde op efter weekendens brugere, men det er småting i det store billede, siger Jens Vincents til DAGBLADET Roskilde.

Men selvom selvbetjeningsløsningen er en succes, så håber bibliotekerne, at endnu flere borgere i Høje-Taastrup Kommune vil få øjnene op for muligheden.

- Der er potentiale for endnu flere brugere, så vi håber, at endnu flere bliver opmærksomme på muligheden, siger Jens Vincents og understreger, at man selvfølgelig stadig kan få hjælp fra personalet inden for den almindelige åbningstid.

Man kan få adgang til biblioteket udenfor den betjente åbningstid, hvis du er fyldt 16 år, er meldt ind på biblioteket og har en pinkode. Man kan oprette sig på www.bibliotek.htk.dk.

Biblioteket er åbnet mandag til torsdag fra kl. 7-22 og fredag til søndag fra kl. 7-20. Der er fortsat personale i dagtimerne.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk