26. maj 2020
Topsvømmerne og Dansk Svømmeunion blev begejstrede for Taastrup Svømmehal ved det vellykkede Danish Open, som blev gennemført her sidste år. Fotos: Ulrik M. Eriksen, SEES Media
gallery icon

Se billedserie

Topsvømmerne og Dansk Svømmeunion blev begejstrede for Taastrup Svømmehal ved det vellykkede Danish Open, som blev gennemført her sidste år. Fotos: Ulrik M. Eriksen, SEES Media
Foto: Ulrik M. Eriksen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Elitesvømmere er tilbage i svømmehallen - resten må vente

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Elitesvømmere er tilbage i svømmehallen - resten må vente
Taastrup - 18. maj 2020 kl. 11:04
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

OL-svømmerne og andre topsvømmere i Det Nationale Træningscenter kan fra i dag genoptage træningen i Taastrup Svømmehal - blandt andre internationale medaljevindende svømmere som Signe Bro og Tobias Bjerg.

Og de har glædet sig:
- Det er rigtig dejligt at kunne træne i »vores« svømmehal igen. Det giver gode muligheder for at arbejde på nogle detaljer i træningen, og så giver det optimal forberedelse frem til næste års OL. Det betyder utroligt meget for mig, at Høje-Taastrup Kommune og medarbejderne i Taastrup svømmehal byder os velkommen tilbage. Træningsfaciliteterne og medarbejderne i svømmehallen er af Danmarks bedste, og det passer til, at vi skal komme tilbage i absolut topform. Som atlet betyder kontinuitet rigtig meget for mental trivsel, siger Signe Bro.

Også sportschef i Dansk Svømmeunion, Lars Green Bach, er glad for, at svømmerne kan komme tilbage.

- Det er super, at en hel række af vores absolutte topatleter nu er tilbage i Taastrup Svømmehal, som er en af Danmarks absolut bedste træningsfaciliteter for svømmere. Det har afgørende betydning for svømmernes fysiske og mentale trivsel, og for at vi i dansk svømmesport kan tilrettelægge den optimale forberedelse til næste års OL og andre kommende internationale svømmebegivenheder, siger han.

Sikrer en indtægt

I Taastrup Svømmehal står idrætsfaglig leder Peter Christensen og hallens ansatte parat med åbne arme:

- Vi glæder os big time til at få de danske elitesvømmere tilbage. Vi er glade og stolte over at have dem i vores svømmehal og har savnet dem rigtig meget, siger Peter Christensen.

- Og så har vi jo også en kontrakt med Team Danmark/Dansk Svømmeunion om dette lejemål, som giver en god indtægt, mens svømmehallen desværre er tvunget til at have lukket for alle vores øvrige gæster, tilføjer han.

Sidste forår var Taastrup Svømmehal med kort varsel ramme om både træningen op til og den særdeles vellykkede afvikling af Danish Open for dansk og international svømmeelite, og derefter indgik hallen aftale om at være træningssted for Team Danmark/Dansk Svømmeunions landsholdssvømmere frem mod OL i 2020 - nu 2021. Et samarbejde, som begge parter har været særdeles tilfredse med, og som ifølge Peter Christensen har haft positiv betydning for den lokale svømmesport.

Håb om august

Topsvømmernes træning standsede imidlertid brat med corona-nedlukningen i marts. Men de har fået Folketingets tilladelse til at vende tilbage til deres vante træningssteder i forbindelse med en delvis åbning på idrætsområdet, hvor Folketinget generelt har tilgodeset topidrætten og de professionelle idrætsudøvere, der lever af deres sport.

Resten af Danmarks svømmehunde - herunder borgerne i Høje-Taastrup Kommune - må fortsat vente på, at folketinget giver svømmehallerne lov til at åbne for andre svømmere. Der er håb om, at det vil ske i august som led i »fjerde fase« af genåbningen efter corona-lukningen, oplyser Høje-Taastrup Kommune.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk