4. juli 2020
Christian Möbius Rygaard, Aleyna Corap og Melissa Öztürk tog fredag til København for at kræve grøn handling. Foto: Cecilie Bech Christensen
gallery icon

Se billedserie

Christian Möbius Rygaard, Aleyna Corap og Melissa Öztürk tog fredag til København for at kræve grøn handling. Foto: Cecilie Bech Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Elever strejker på Black Friday

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Elever strejker på Black Friday
Taastrup - 29. november 2019 kl. 11:06
Af Kristina Herlev Wulff
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Måske står du i kø, mens du læser det her.

Måske har du boykottet Black Friday.

Men på Høje-Taastrup Gymnasium har de taget deres protest et skridt videre. De har valgt at boykotte deres undervisning og drage mod hovedstaden fredag formiddag.

Her vil de markere deres utilfredshed med konceptet »Black Friday« ved at møde op foran Christiansborg til den såkaldte »Green Friday«-demonstration.

- Nogle af jer vil måske spørge »Kan vi overhovedet gøre noget?« Ja, det kan vi godt. For de vigtige ændringer gennem historien er kommet nedefra og op, og hvis ikke vi gør noget, hvordan kan vi så forvente og forlange, at andre gør noget, spurgte gymnasieeleven Christian Möbius Rygaard retorisk, da de elever, der havde valgt at strejke, mødtes i skolens kantine fredag morgen.

NICOLAS STJERNSTROEM

Ellers har vi ikke nogen fremtid

Overalt i landet samles demonstranter i den protestaktion, der er arrangeret af bevægelsen »Klimastrejke - FridaysForFuture Denmark«. Som en modvægt til den internationale tilbuds-dag kræver demonstranterne grøn omstilling.

Og Melissa Öztürk fra Høje-Taastrup Gymnasium er ikke i tvivl om, hvorfor hun er nødt til at være en del af demonstrationen.

- Fordi klimaet er min fremtid. Hvis vi ikke tager hånd om klimaudfordringen nu, er der ikke nogen fremtid. Jeg vil gerne bruge en enkelt skoledag nu på at strejke, for ellers er der slet ikke nogen skole at gå i i fremtiden.

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?
 

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk