31. oktober 2020
Eleverne i fire klasser på tre forskellige skoler er blvet hjemsendt, efter en elev i hver klasse er testet positiv for Covid-19.
Eleverne i fire klasser på tre forskellige skoler er blvet hjemsendt, efter en elev i hver klasse er testet positiv for Covid-19.
Foto: Kenn Thomsen (arkiv)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Elever smittet: Fire klasser på tre skoler sendt hjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Elever smittet: Fire klasser på tre skoler sendt hjem
Taastrup - 09. september 2020 kl. 14:07
Af Stina Felby Egerup

Eleverne fra fire klasser på tre forskellige skoler i Høje-Taastrup Kommune er blevet sendt hjem, efter en elev fra hver klasse er testet positiv for covid-19.

arrow Læs også: Skolechef: - Vi skal vænne os til en ny hverdag

Det drejer sig om en klasse på Mølleholmskolen, en på Charlotteskolen og to klasser på Ole Rømer-Skolens Gadehaveafdeling, oplyser Flemming Ellingsen, centerchef i institutions- og skolecenteret i Høje-Taastrup Kommune.

Alle berørte forældre er blevet informeret, og skolerne følger de udstukne retningslinjer fra Sundhedsmyndighederne.

- Det er vigtigt for os at have nogle klare retningslinjer af to årsager. Dels skal vi kunne handle med det samme, når smitten opstår, og dels giver det noget ro i organisationen, når medarbejderne ved, hvordan de skal forholde sig, og at der er styr på det, siger Flemming Ellingsen.

- Vi skal jo nok forberede os på, at det her kan komme til at ske jævnligt i den kommende tid, tilføjer han.

FAKTA
Hvornår må elever komme tilbage?
  • Børn komme tilbage i dagtilbud eller skole, når de ikke har symptomer, er feberfrit og har det, som det plejer.
  • Hvis barnet er blevet testet for ny coronavirus, må det komme tilbage igen, hvis testen er negativ.
  • Hvis barnet er testet positiv for ny coronavirus, skal barnet holdes hjemme indtil hun/han har haft 48 timer uden symptomer.
  • Børn kan godt i en periode efter en forkølelse eller anden luftvejsinfektion have en lille smule hoste. Hvis barnet i øvrigt virker rask og frisk, kan barnet godt komme i dagtilbud eller skole, selvom der stadig er en smule hoste tilbage som eneste symptom.

Kilde: Sundhedsstyrelsen

Han fortæller, at kommunens såkaldte corona-team med sundhedsfagligt personale også bliver inddraget og er med til at vurdere situationen.

- Det skal jo ikke være en skolechef, der skal lave den sundhedsfaglige vurdering, så de er med til at vurdere, hvilke skridt der skal tages, om det eksempelvis er hele klassen, der skal sendes hjem, og hvordan man skal gribe smitteopsporingen an, siger Flemming Ellingsen og fortæller, at corona-teamet også har en direkte adgang til Sundhedsstyrelsen.

Direkte kontakt

Hvis en elev konstateres smitte med covid-19, bliver det vurderet, hvor mange andre, eleven har været i nær kontakt med.

SFO eller klub bliver også informeret, ligesom rengøringen på den pågældende skole får besked om smitten.

Forældre til de berørte børn vil få besked via aula.

I det hele taget er mange af de konkrete opgaver lagt ud til ledelsen på de enkelte skoler, så de hurtigt kan reagere, hvis der kommer en melding om en smittet elev.

Høje-Taastrup Kommune opdatere løbende sine retningslinjer for skolerne i takt med de nye meldinger fra sundhedsmyndighederne.

Eksempelvis vil der blive udsendt nye retningslinjer til skolerne i Høje-Taastrup Kommune i morgen, torsdag, oplyser Flemming Ellingsen.

Sundhedsstyrelsen har netop udgivet en pjece henvendt til forældre med børn i daginstitution og skole. Den kan du se her.

arrow Lærer smittet: Tre årgange sendt hjem fra skole
15. september 2020 kl. 08:52 Opdateret: kl. 08:52
arrow Forsamlingsforbud sænkes på Vestegnen
07. september 2020 kl. 15:06 Opdateret: kl. 15:06
arrow Borgmester om smittetal: Vi skal kunne se, hvor smitten er
17. august 2020 kl. 20:49 Opdateret: kl. 14:37
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk