28. september 2020
Allan Kierulff er dybt fascineret af naturfotografi, og han som han bruger mange timer og udenlandsrejser på at jagte det perfekte motiv.
gallery icon

Se billedserie

Allan Kierulff er dybt fascineret af naturfotografi, og han som han bruger mange timer og udenlandsrejser på at jagte det perfekte motiv.
Foto: Allan Kierulff
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Eksperimenterende akvarel og smukke fotografier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Eksperimenterende akvarel og smukke fotografier
Taastrup - 04. januar 2020 kl. 14:21

Fra den 12. januar til den 12. marts 2020 byder Kunstforeningen Humlen på en udstilling med akvarelmaler Dorthe Friis Christensen og naturfotograf Allan Kierulff i Ansgarkirkens Sognehus.

arrow Læs også: Semi-hjemløs livskunstner er årets første udstiller

Ferniseringen finder sted søndag den 12. januar klokken 11.00, og alle er velkomne til at deltage.

Eksperimenterende akvarel

Eksperimentet er i fokus hos Dorthe Friis Christensen, der udstiller sine akvarelbilleder.

I starten arbejdede Dorthe Friis Christensen her med det traditionelle vådt i vådt-maleri. Senere er denne teknik stort set forsvundet til fordel for andre teknikker. Således benytter hun for eksempel husholdningspapir, som hun krøller sammen, glatter ud igen og herefter maler på, hvorefter det trykkes på akvarelpapir som udgangspunkt for akvarellen.

Når man maler på dette materiale, får man en ru og krakeleret overflade, som tilfører stoflighed og dybde til billedet, ligesom hun har indlagt silkepapir over den limpåførte akvarel og har ved ny bemaling af silkepapiret tryllet nogle dybe og intense farver frem.

En oplevelse, der fastholdes

Allan Kierulff blev efter en vandretur på Inkastierne i Peru i 2008 grebet af fotografering, som nu er hans store passion, og det er især naturen og fuglene, der kalder.

- Fuglene har min helt store interesse, landskabsbilleder kalder på min »skaber-trang« i den efterfølgende billedbehandling, og aftenture med stativ og kamera over skulderen i Københavns aften- og nattelys giver interessante motiver og hyggelige ture rundt i byens natteliv. Rovfuglen har min ganske særlige interesse. Det altid er en naturoplevelse af de helt store at møde en rovfugl i naturen. Den er imponerende at betragte, når den med sin stærke og kraftfulde fremtoning, sidder på sin udkikspost, skuende ud over sit rige som en magtfuld kejser. Det er for mig øjeblikket, at portrættere den, og vise den i sin flotteste fremtoning. Men også det, at se den kaste sig ud i en smidig, graciøs og total lydløs glideflugt, når et bytte er spottet, er virkelig en oplevelse, og et øjeblik der for mig, er værd at fastholde, skriver Allan Kierulff om fascinationen ved at fotografere i naturen.

Kunstforeningen Humlen har også en udstilling i Hedehuset med kunstneren Stork Majgaard. den kan ses til den 6. februar 2020.

Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?
 

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk