18. maj 2021
Lars Løkke Rasmussen (V) besøgte den 18. marts virksomheden Panorama i Taastrup, hvor han blandt andet fik en snak med direktør Morten Broager, som fortalte om problemerne med at rekruttere arbejdskraft.
Lars Løkke Rasmussen (V) besøgte den 18. marts virksomheden Panorama i Taastrup, hvor han blandt andet fik en snak med direktør Morten Broager, som fortalte om problemerne med at rekruttere arbejdskraft.
Foto: Bjørn Armbjørn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Eksemplet om kontanthjælp: Vi var med ved Løkkes besøg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Eksemplet om kontanthjælp: Vi var med ved Løkkes besøg
Opdateret 31. maj 2015 kl. 11:33
Taastrup - 28. maj 2015 kl. 12:09
Af Stina Felby Egerup

DAGBLADET Roskildes journalist var med ved Lars Løkke Rasmussens nu meget omtalte besøg på virksomheden Panorama i Taastrup i marts måned. Det besøg dannede baggrund for Løkkes udtalelse i partilederdebatten i aftes, som med ét placerede Panorama i orkanens øje.

arrow Læs også: Støjberg: Bager og direktør har ingen grund til at lyve

Lars Løkke fortalte, at han have hørt et konkret eksempel om en person, som ikke ville tage arbejde i virksomheden, fordi det bedre kunne betale sig for vedkommende at være på kontanthjælp.

DAGBLADET Roskildes journalist, Pernille Rohde, var med ved det omtalte besøg, og hun husker godt, at virksomhedens direktør, Morten Broager, fortalte, at det var svært at rekruttere arbejdskraft.

- Det var det emne, hele besøget handlede om. Morten Broager kom med flere eksempler på medarbejdere, der ikke ville tage et job i hans firma, primært fordi forskellen mellem overførselsindkomster og lønnen hos Panorama er for lille. Han havde både været ude for at kontanthjælpsmodtagere og dagpengemodtagere sagde nej til at tage et job, men fremhævede dagpengemodtagerne som dem, der er sværest at få i job, fordi de helst vil lave det de er uddannet til og ikke har lyst til at tage et ufaglært job, siger Pernille Rohde til DAGBLADET Roskilde.

- Direktøren kom med et eksempel på en mand fra Ishøj, der efter kort tid fandt ud af, at han kun fik 1.000 kroner mere om måneden ud af at gå på arbejde i forhold til at være på overførselsindkomst. Medmindre han fik mere i timeløn, ville han ikke fortsætte i jobbet, fortæller hun.

Venstres folketingskandidat Tina Nedergaard deltog også i det omtalte besøg, og hun tog efterfølgende initiativ til et møde mellem den lokale 3F-afdeling, sig selv og Mogens Lykketoft (S), samt Morten Broager og en anden lokal direktør, Jan Mogensen fra Abak Kloakservice.

Her blev problemet med rekruttering diskuteret endnu engang, og der blev taget initiativ til et nyt samarbejde, hvor parterne vil arbejde på at skabe bedre overensstemmelse mellem virksomhedernes behov for arbejdskraft, og så de ledige i 3F.

Dagbladet Roskilde har forsøgt at få konkretiseret udtalelserne af Morten Broager, men indtil videre uden held. Vi forsøger fortsat at komme i kontakt med direktøren.

arrow Jagtet af pressen: - Det var meget voldsomt
29. maj 2015 kl. 11:43 Opdateret: kl. 11:29
arrow DA: Løkkes kontanthjælpsanekdote går op med deltid
28. maj 2015 kl. 19:08 Opdateret: kl. 19:22
arrow Løkke: Gevinsten ved at arbejde skal være større
28. maj 2015 kl. 16:34 Opdateret: kl. 16:36

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?