17. september 2021
Ida Diemar (tv.), rektor på Høje-Taastrup Gymnasium, er tilfreds med den politiske aftale om, hvordan årets eksamener og afsluttende prøver skal afholdes på HF ig STX. Hun er glad for, at hendes elever kan komme til nogle af eksamenerne. Foto: Kim Rasmussen
Ida Diemar (tv.), rektor på Høje-Taastrup Gymnasium, er tilfreds med den politiske aftale om, hvordan årets eksamener og afsluttende prøver skal afholdes på HF ig STX. Hun er glad for, at hendes elever kan komme til nogle af eksamenerne. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Eksamensplan er på plads: En fornuftig aftale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Eksamensplan er på plads: En fornuftig aftale
Taastrup - 13. februar 2021 kl. 13:35
Af Kasper Ellesøe

For nylig blev der indgået en politisk aftale, om hvilke eksamener, elever på ungdomsuddannelser og grundskoler skal op i til sommer efter et år, hvor en del af undervisningen er foregået virtuelt.

arrow Læs også: Få svar på universets store spørgsmål: Folkeskoleelever kan få gymnasieundervisning

Den indgåede brede aftale vækker glæde på Høje-Taastrup Gymnasium, hvor rektor Ida Diemar er glad for, at de unge mennesker får muligheden for at præstere ved det grønne bord.

- Det er en rigtig fornuftig aftale, og jeg er glad for at eleverne kan gå til eksamen, som er det, de skriver sig op til, når de begynder her, siger rektor for eleverne på Høje-Taastrup Gymnasium, der både tæller STX- og HF-elever.

Aftalen lægger også op til, at læseferien bliver forkortet. Den tid skal i stedet skal bruges på længere undervisning.

- Jeg har en forhåbning om, at eleverne vender tilbage i skole, og med den reducerede eksamensplan, kan vi få plads til at styrke det faglige og samle op på det trivselsmæssige, siger Ida Diemar.

Læring i centrum

I STX skal 1. og 2.G'erne op til en mundtlig prøve, mens 3.G'erne skal op til skriftlig dansk, mundtligt forsvar af SRP (Studieretningsprojekt) samt to mundtlige prøver i studieretningsfag eller andre fag på A niveau.

På 2. HF, hvor man normalt går til alle eksamener er planen også reduceret. Her skal eleverne op til skriftlig dansk samt tre mundtlige prøver. På 1. HF er der to mundtlige prøver inden for den naturvidenskabelige faggruppe.

- Med eksamensplanen er vi sikret nogle rammer, hvor eleverne kan præstere. Jeg synes, det er signaler fra ministeriet om, at faglighed og læring er i centrum, siger Ida Diemar.

Normalt skal 1.G'erne op til enten ingen eller en enkelt eksamen. I år skal de op til en eksamen. Det er den generation, der gik i folkeskole sidste år, hvor corona også satte en stopper for eksamen.

- Eleverne var til eksamen i almen sprogforståelse og naturvidenskabeligt grundforløb, så det har prøvet det, men jeg synes, det er fornuftigt, at de kommer til eksamen, så de får lov at gå til en studentereksamen og blive parate til at komme videre i uddannelsen uden corona, siger Ida Diemar.

I de fag, hvor eksamen ikke afholdes, vil det være standpunktskaraktererne, der tæller som prøvekarakterer. På HF, hvor der normalt ikke gives standpunktskarakterer, skal der gives en afsluttende karakter i fag, som ikke skal afsluttes med en eksamen.

arrow Elever går i spidsen for at gøre skole røgfri før tid
23. februar 2021 kl. 15:52 Opdateret: kl. 10:32
arrow Parter indgår grønt partnerskab: Skal øge klimafokus hos unge
19. februar 2021 kl. 11:31 Opdateret: kl. 10:10
arrow Gymnasie inviterede folkeskole til virtuel biologiundervisning
18. februar 2021 kl. 19:27 Opdateret: kl. 09:56

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Synes du, at kommunen er der for dig?