7. juni 2020
Gerhard Ryding på én af sine mange gamle cykler. Foto: Karl Erik Frederiksen
Gerhard Ryding på én af sine mange gamle cykler. Foto: Karl Erik Frederiksen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efterårets første fortællerhjørne er med Gerhard Ryding

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efterårets første fortællerhjørne er med Gerhard Ryding
Taastrup - 21. september 2019 kl. 19:28
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Under temaet »Mit liv som samler« vil Gerhard Ryding indlede efterårets udgaver af Fortællerhjørnet, som Taastrup Bibliotek og Høje-Taastrup Lokalhistorisk Forening sammen står for. Fortællerhjørnet byder hver den sidste onsdag i måneden velkommen til en lokal person, som vil berette om sit liv på Taastrup Bibliotek kl. 15-17.

Gerhard Ryding blev født i 1939 og er opvokset hos sine bedsteforældre på Amager. Gerhard gik i skole i København, men var ikke glad for dette. Gerhard Ryding er uddannet møbelsnedker, og som udlært kom han til B&W, hvor han fremstillede inventar til et af de skibe, der sejlede til Bornholm.

Han blev senere forsorgsassistent i 1961 på Torshøjgaard i Torslunde, hvor han startede med at bo i tjenestebolig med sin familie.

Allerede som barn startede han med at samle mælkekapsler og hesteskosøm, for han så sin bedstefar stå og rette søm. Det var under krigen, hvor man ikke kunne få materialer.

Alle disse ting puttede han i lommen, men det ville hans mormor ikke have, så hun syede lommerne til, så han ikke kunne have noget i dem.

Gerhard Ryding har også samlet på tegneserier, Ota Solgryn-bøger, drikkepenge, som han lagde i poser. Senere blev det til gamle cykler, hvor han klædte sig i tidstypisk tøj, svarende til cyklens alder.

Nu åbner svømmehaller og fitnesscentre op igen. Er du bekymret for øget smittefare med Covid-19 de pågældende steder ?
 

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk