17. oktober 2021
En arbejdsgruppe undersøgte allerede i 2014 trafiksikkerheden på Høje Taastrup Vej, herunder ved fodgængerovergangen ved Kuldyssen.
En arbejdsgruppe undersøgte allerede i 2014 trafiksikkerheden på Høje Taastrup Vej, herunder ved fodgængerovergangen ved Kuldyssen.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efter ulykker ved fodgængerfelt: Hastigheden sættes ned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter ulykker ved fodgængerfelt: Hastigheden sættes ned
Taastrup - 23. november 2019 kl. 09:02
Af Stina Felby Egerup

Efter flere ulykker ved et fodgængerfelt på Høje Taastrup Vej, har politikerne besluttet at nedsætte hastigheden på strækningen.

arrow Læs også: Nyt lyskryds på omstridt vej er i sort

I 2014 skete der en dødsulykke, hvor en ældre dame blev kørt ned og dræbt i fodgængerfeltet på Høje Taastrup Vej ved Kuldyssen.

Ulykken medførte, at striber og belysning blev forbedret ved fodgængerfeltet.

To uheld i træk

Efter en periode på fire år uden politiregistrerede uheld skete der i dette efterår to ulykker i fodgængerfeltet med en måneds mellemrum.

Det fik blandt andre formanden for Teknisk Udvalg, Lars Prier (DF), til at råbe op.

- Vi er efter min overbevisning nu nødt til at gøre noget ved fodgængerfeltet, således at vi fremover kan minimere eller allerhelst undgå, at der kan ske en lignende ulykke, sagde han efter de seneste uheld.

Nu har Teknisk Udvalg så besluttet, at hastigheden på strækningen midlertidigt skal sættes ned fra 60 km/t til 50 km/t omkring fodgængerfeltet, indtil der er fundet en permanent løsning for strækningen.

Kommunens driftsby har hyret eksterne trafiksikkerhedseksperter, som i løbet af november får udarbejdet en rapport, som beskriver mulighederne for at forbedre trafiksikkerheden. Resultatet skal efter planen forelægges Teknisk Udvalg i december, hvorefter politikerne skal tage stilling til det videre forløb.

Ønsker øget kontrol

Der har også været forslag om midlertidig opstilling af kegler til indsnævring af kørebanerne og lignende midlertidige tiltag. Det er dog Driftsbyens vurdering, at effekten ved sådanne tiltag er ukendte, og at der er risiko for, at trafiksikkerheden bliver endnu dårligere.

Driftsbyen anbefaler derfor, at der ikke gennemføres sådanne midlertidige tiltag, og det har politikerne altså lyttet til.

Udover den midlertidige hastighedsnedsættelse har udvalget også ønsket, at der samtidig opsættes en midlertidig fartviser, og at politiet anmodes om at gennemføre en øget fartkontrol på stedet.

arrow Debat: Hvad med de andre veje?
22. november 2020 kl. 11:28 Opdateret: kl. 16:20
arrow Vejarbejde på vej: Længe ventet lyskryds og renovering af sidegader
26. september 2020 kl. 13:43 Opdateret: kl. 16:15
arrow Debat: Man kan spørge borgerne eller bruge konsulenter
24. januar 2020 kl. 06:21 Opdateret: kl. 14:58

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Rejser du til udlandet i år?