19. november 2018
Brugere af Taastrup Svømmehal må væbne sig med tålmodighed, for nu er der igen problemer med hallen. Denne gang skal ventilationsanlægget udskiftes, og Taastrup Svømmehal er derfor lukket frem til den 19. marts.
Brugere af Taastrup Svømmehal må væbne sig med tålmodighed, for nu er der igen problemer med hallen. Denne gang skal ventilationsanlægget udskiftes, og Taastrup Svømmehal er derfor lukket frem til den 19. marts.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efter problemer med indeklima: Nu lukker svømmehallen helt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter problemer med indeklima: Nu lukker svømmehallen helt
Taastrup - 18. januar 2018 kl. 21:01
Af Stina Felby Egerup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Høje-Taastrup Kommune tager nu konsekvensen af de massive problemer med indeklimaet i Taastrup Svømmehal og lukker svømmehallen helt frem til den 19. marts.

arrow Læs også: Svømmehal må lukke: Farligt indeklima gør ansatte syge

Det sker i kølvandet på en rapport fra Teknologisk Institut, som viser, at indeklimaet i hallen kan være sundhedsskadeligt, fordi ventilationsanlægget i svømmehallens nye tilbygning fra sidste vinter ikke fungerer tilfredsstillende.

Ifølge FOA er flere ansatte blevet syge efter at have opholdt sig længere tid i hallen, og flere brugere har også klaget over gener.

Kommunen har sammen med leverandøren forsøgt at regulere systemet flere gange, men uden held, og derfor er det besluttet én gang for alle at løse problemet og få udskiftet nogle dele af ventilationsanlægget, herunder styringssystemet som har været én af udfordringerne.

- Det er for ustabilt til, at vi kan fortsætte på denne måde, indeklimaet skal være i orden både af hensyn til personale og brugere. Derfor tager vi nu konsekvensen og lukker helt, indtil ventilationsanlægget er bragt i orden. Vi regner med, at udskiftningen af ventilationen vil skabe et acceptabelt indeklima her og nu, men vi vil efterfølgende se på blandt andet vandbehandlingsanlæget for at sikre, at vi også på lang sigt har en optimalt fungerende svømmehal, siger Jørgen Lerhard, direktør i Høje-Taastrup Kommune.

Lukningen påvirker både gæster og brugerne fra foreningerne. Begge grupper henvises i perioden til Fløng Svømmehal.

- I brugerrådet har vi fuld forståelse for beslutningen. Vi glæder os til, at svømmehallen åbner igen 19. marts, siger Helle Cornelius-Knudsen, der er formand for Brugerrådet.

Åbningstiderne i Fløng vil derfor frem til 19. marts blive udvidet - særligt i weekenden. De vil fremgå af Fløng Svømmehals hjemmeside: taastrupsv.dk/floeng-svoemmehal

Når ventilationssystemet er indkørt, og svømmehallen atter er i fuld funktion, gennemfører Høje-Taastrup Kommune grundige målinger af indeklimaet for at være helt sikker på, at alt er i orden.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk