24. juli 2019
Merete Scheelsbeck (K) er byrådsmedlem i Høje-Taastrup Kommune og medlem af Folketinget. Nu vil hun genopstille i de tre valgkredse på Vestegnen, der blev ledige efter Ole Stephensens tragiske dødsfald den 6. februar.
Merete Scheelsbeck (K) er byrådsmedlem i Høje-Taastrup Kommune og medlem af Folketinget. Nu vil hun genopstille i de tre valgkredse på Vestegnen, der blev ledige efter Ole Stephensens tragiske dødsfald den 6. februar.
Foto: Fotograf Aasmul
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efter pludseligt dødsfald: Hun vil erstatte Ole Stephensen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter pludseligt dødsfald: Hun vil erstatte Ole Stephensen
Taastrup - 16. februar 2019 kl. 11:00
Af Stina Felby Egerup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er et lokalkendt ansigt, der nu har meldt sig klar til at overtage posten som konservativ Folketingskandidat i tre kredse på Vestegnen.

De tre kredse - Taastrup-kredsen, Hvidovrekredsen og Brøndby-kredsen - havde nemlig Ole Stephensen som kandidat, men efter hans tragiske død den 6. februar skal en ny kandidat findes.

Nu har 32-årige Merete Scheelsbeck meldt sig klar til opgaven, og hun bliver bakket op af de tre lokale bestyrelser.

Merete Scheelsbeck stillede også op ved sidste Folketingsvalg i 2015, hvor hun opnåede et flot resultat med 1833 personlige stemmer i storkredsen, kun overgået af Rasmus Jarlov blandt de konservative kandidater.
Da han blev udnævnt til erhvervsminister i juni, overtog hun hans plads i Folketinget - og her vil hun altså gerne fortsætte.

- Jeg har takket ja til tilbuddet og glæder mig helt vildt til at skulle køre valgkamp, hvis medlemmerne altså vil godkende min opstilling. Min tid på Christiansborg har virkelig givet mig blod på tanden, og det er så vigtigt, at vi også har borgerlige kræfter på borgen, der tænker på og kæmper for vores område, siger Merete Scheelsbeck, der også er byrådsmedlem i Høje-Taastrup Kommune.

Det er de konservative medlemmer, der officielt skal godkende Merete Scheelsbeck som kandidat, og de modtager i dag en indkaldelse til opstillingsmøde den 2. marts.

Merete Scheelsbeck har ellers tidligere afvist at stille op igen, men mange ting har ændret sig, fortæller hun.

- Da jeg trak mig som kandidat i sin tid, var det fordi, jeg gerne ville prioritere at gøre min uddannelse færdig. Ved siden af fuldtidsarbejde og byrådsarbejdet var jeg nødt til at frigive noget tid. Jeg er i mellemtiden blevet færdig med uddannelsen og har derfor igen tid og mod på at gå efter en fast plads i folketinget, siger hun.

Merete Scheelsbeck er i dag De Konservatives ordfører for Uddannelse og forskning, Kultur, EU, Udvikling, Ligestilling, Grønland og Færøerne.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk