17. december 2018
Det er usikkert, hvordan fremtiden for beredskabet i Høje-Taastrup vil se ud i fremtiden, efter politikerne tirsdag aften besluttede at udsætte deres beslutning om sagen, efter Køge Kommune meldte ud, at de ønsker at forlade det fælles Østsjællands Beredskab. Foto: Kenn Thomsen
Det er usikkert, hvordan fremtiden for beredskabet i Høje-Taastrup vil se ud i fremtiden, efter politikerne tirsdag aften besluttede at udsætte deres beslutning om sagen, efter Køge Kommune meldte ud, at de ønsker at forlade det fælles Østsjællands Beredskab. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efter exit: Høje-Taastrup udsætter beslutning om beredskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter exit: Høje-Taastrup udsætter beslutning om beredskab
Taastrup - 14. marts 2018 kl. 14:03
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Efter Køge Kommune har sagt farvel til Østsjællands Beredskab, vil Høje-Taastrup kommune nu overveje hele situationen.

arrow Læs også: Stevns-borgmester: Næste træk er hos Beredskabet

Politikerne i Høje-Taastrup skulle ellers tirsdag aften tage stilling til den fremtidige beredskabsplan for Østsjællands Beredskab, men kort før mødet kom meldingen om, at Køge Kommune altså agter at trække sig ud af det fælles beredskab, som består af de otte kommuner: Høje-Taastrup, Ishøj, Vallensbæk, Greve, Solrød, Køge, Roskilde og Stevns.

Det betyder en helt ny situation.

- Jeg respekterer beslutningen i Køge, men jeg er drøn ærgerlig over, at det ikke er lykkedes at finde en fælles løsning. Vi har arbejdet med det her længe, og jeg synes der er blevet fjernet mange sten på vejen. Jeg tror også, at medarbejderne i Østsjællands Beredskab godt kunne have haft brug for ro og afklaring, siger Høje-Taastrups borgmester Michael Ziegler (K), der også er næstformand i Østsjællands Beredskab.

Han kalder Køges beslutning for drastisk. Og af samme årsag har økonomiudvalget i Høje-Taastrup Kommune udsat sin beslutning en uge.

- Vi har brug for en tænkepause, lyder det fra Michael Ziegler.

Borgmesteren vil ikke kommentere på mulige scenarier, efter Køge har forladt Østsjællands Beredskab og i stedet vil klare beredskabet selv. Om Høje-Taastrup skal danne et nyt beredskab med Greve, Ishøj og Vallensbæk, eller skal finde sammen med de øvrige kommuner, er derfor uafklaret.

arrow Stevns-borgmester: Vi er afhængige af Køges beslutning
27. februar 2018 kl. 19:08 Opdateret: kl. 09:52
arrow Ultimatum til Stevns: Sig ja til brandplan - eller gå
16. februar 2018 kl. 08:47 Opdateret: kl. 08:47

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk