19. november 2018
58 procent af studenterne fra Høje-Taastrup Gymnasium søgte i 2017 ind på en universitetsuddannelse. Endnu engang er tallet højere end landsgennemsnittet.
58 procent af studenterne fra Høje-Taastrup Gymnasium søgte i 2017 ind på en universitetsuddannelse. Endnu engang er tallet højere end landsgennemsnittet.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dygtig ungdom: Byen har ambitiøse studenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dygtig ungdom: Byen har ambitiøse studenter
Taastrup - 12. februar 2018 kl. 07:04
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

58 procent af studenterne fra Høje-Taastrup Gymnasium søgte i 2017 ind på en universitetsuddannelse.

Endnu engang er tallet højere end landsgennemsnittet for STX, der ligger på 52 procent.

Tal offentliggjort af Uddannelses- og Forskningsministeriet viser, at studenter fra Høje-Taastrup Gymnasium i højere grad vælger en universitetsuddannelse end studenter fra resten af landet.

På Høje-Taastrup Gymnasium stiller de spørgsmålet: 'Hvad drømmer du om?' og med god grund: Eleverne er ambitiøse og vælger at komme på videre uddannelse.

På gymnasiet er de ikke i tvivl om hvorfor:

- Det at kunne læse videre, kræver ikke kun faglige færdigheder, men også modenhed og evnen til at føre sine drømme ud i livet. Derfor har vi som uddannelsesinstitution et stort fokus på at styrke de unge og give dem en stemme, som kan blive hørt. Vi har en række elevstyrede udvalg, som har indflydelse på gymnasiets udvikling og tiltag, udtaler rektor, Mogens Andersen, og tilføjer:

- Dertil har vi store fordele ved at være et selvstændigt mellemstort gymnasium. Hos os er alle de elevrelaterede funktioner stadig under samme tag som eleverne. Kigger du ellers ud over gymnasielandskabet, er der flere uddannelsesinstitutioner, som slår sig sammen som mastodonter. De placerer ledelse og sekretariat væk fra de elever, som de egentlig burde støtte og skabe den bedste uddannelse for. Sådan er det ikke hos os, der bliver den unge ikke bare endnu en elev i mængden, men fulgt tæt. Jeg bliver endnu engang nødt til at nævne det dygtige lærerkollegie på Høje-Taastrup Gymnasium. Lærerne sørger altid for at have et tæt samarbejde om hver enkelt elev, og de gør et kæmpe stykke arbejde for at skabe de bedste forudsætninger for den enkelte elevs udvikling. Jeg er helt sikker på, at det er de rammer, der gør, at vi ser så ambitiøse elever herude.

Studenterne fra Høje-Taastrup Gymnasium følger det generelle billede, når det kommer til hvilke uddannelser, de vælger. I top fem er medicin, ingeniør, sygeplejerske, pædagog og jura.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk