21. oktober 2021
Børneinstitutionen Taastruphøj udbrændte og er siden jævnet med jorden. Nu er der faldet dom i sagen mod en 23-årig mand fra Taastrup.
gallery icon

Se billedserie

Børneinstitutionen Taastruphøj udbrændte og er siden jævnet med jorden. Nu er der faldet dom i sagen mod en 23-årig mand fra Taastrup.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dramatik i retten: Dømt for at sætte ild til børnehave

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dramatik i retten: Dømt for at sætte ild til børnehave
Opdateret 04. oktober 2018 kl. 17:49
Taastrup - 04. oktober 2018 kl. 17:04
Af Peter Erlitz

En 23-årig mand fra Taastrup er torsdag eftermiddag i Retten i Glostrup blevet idømt to år og 10 måneders fængsel for at sætte ild til en børnehave i Taastrup. Desuden blev den 23-årige betinget udvist.

Dommen er netop faldet, efter en to dage lang retssag, der har været præget af uro og en anspændt stemning i retten. Også i forbindelse med dommen opstod der uro i retten, så Vestegnens Politi var nødt til at skride ind. Allerede onsdag måtte politiet sætte ekstra mandskab ind for at opretholde ro og tryghed i og uden for retssalen.

- Brandstiftelse er en særdeles alvorlig forbrydelse, hvilket straffen i denne sag afspejler, siger anklager Sarah Kublitz, der har ført sagen for anklagemyndigheden ved Vestegnens Politi.

Den 23-årige mand blev dømt efter den skærpede paragraf i straffeloven om ildspåsættelse.

Ilden i børneinstitutionen Taastruphøj - der lå i boligbebyggelsen Taastrupgaard - blev opdaget tirsdag den 30. januar omkring klokken 23.40. Branden var meget voldsom, og Østsjællands Beredskab i Taastrup måtte bruge mange timer på at slukke branden fuldstændigt. Hele oplevelsen var chokerende for mange børn og voksne med tilknytning til børneinstitutionen.

Bygningen nedbrændte, og der skete skader for cirka fem millioner kroner. Høje-Taastrup Kommune har efterfølgende besluttet, at børneinstitutionen ikke skal genopføres. I dag er arealet ryddet for ruinerne af den brændte børneinstitution.

Vestegnens Politi efterforskede branden som påsat. Den 5. marts anholdt politiet den 23-årige mand og sigtede ham for at have sat ild på børneinstitutionen med en dunk benzin, og han blev efterfølgende varetægtsfængslet.

Anklagemyndigheden ved Vestegnens Politi har siden tiltalt den 23-årige mand fra Taastrup for brandstiftelse. Motivet skulle være stor vrede over de krænkelser, som var foregået i børneinstitutionen. Samme dag som branden, var det nemlig kommet frem, at en dengang 14-årig dreng i skolepraktik havde erkendt at have befamlet flere piger uden på tøjet.

Selv nægter den 23-årige mand, der er far til tre børn, sig skyldig, og han har forklaret, at han var ude at køre en tur med en ven, da branden opstod. Han ankede dommen.

Foruden dommen for at have sat ild til børneinstitutionen, så blev den 23-årige mand også dømt for en række mindre overtrædelser af færdselsloven og loven om euforiserende stoffer.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?