20. september 2021
Der blev også talt om støj, som er et stort problem i Høje-Taastrup Kommune og andre kommuner i omegnen af København. Det er der i Socialdemokratiets udspil sat en portion penge af til at bekæmpe. Foto: Anders Ole Olsen
gallery icon

Se billedserie

Der blev også talt om støj, som er et stort problem i Høje-Taastrup Kommune og andre kommuner i omegnen af København. Det er der i Socialdemokratiets udspil sat en portion penge af til at bekæmpe. Foto: Anders Ole Olsen
Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dilemma: S-tog kan give færre regionaltog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Dilemma: S-tog kan give færre regionaltog
Taastrup - 16. april 2021 kl. 06:27
Af Kasper Ellesøe

Forhandlingerne om en ny infrastrukturplan er i fuld gang på Christiansborg.

arrow Læs også: S-tog kommer stadig i anden række i Roskilde

Lokale interessenter vil gøre alt for at påvirke forhandlingerne og få de lokale projekter, der er præsenteret i regeringens udspil, til at få størst mulighed for at lykkes.

Det gælder også i Høje-Taastrup hvor fire lokale socialdemokratiske byrådsmedlemmer onsdag mødtes med deres partifælle på borgen, Thomas Jensen, der er transportordfører og deltager i forhandlingerne.

S-tog til Roskilde forbi Hedehusene og støj fra især motorvej var på dagsordnen. Derudover var også tilgængelighed på Hedehusene Station et emne, der blev talt om.

Sn.dk/taastrup har tidligere fortalt, at der kører mange tog fra midterperronen på stationen, men der er ingen elevator, og derfor har kørestole og barnevogne svært ved at komme med toget.

Og det giver mening for en trafikordfører at se de lokale problemstillinger og ønsker, fortæller Thomas Jensen.

- Jeg er glad for at komme ud og besøge de lokale partifæller, for så ser man også, at der ikke er nogen elevator her, selvom der kører tog fra midterperronen. Har man en barnevogn, skal man have hjælp, og er man i kørestol, er der ikke så meget at gøre. Vi skal gøre mere for at få flere til at tage toget. Det skal være attraktivt for folk, og så skal tilgængeligheden være på plads, siger Thomas Jensen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Transportordfører Thomas Jensen (S) sidder med ved forhandlingerne om den nye infrastrukturplan. Han fortæller, at der Foto: Anders Ole Olsen

Italesætter problemerne

Peter Faarbæk, der er gruppeformand for Socialdemokratiet i Høje-Taastrup, er glad for, at Thomas Jensen tog sig tid at komme forbi.

- Vi vil høres i den proces, der foregår, og italesætte problemerne for en, der sidder med ved forhandlingerne og gøre opmærksom på vores synspunkter, og at der for eksempelvis stadig skal køre regionaltog, selvom der kommer S-tog forbi Hedehusene, siger Peter Faarbæk.

Ifølge Thomas Jensen er det svært at sige lige nu, hvad der vil ske med regionaltog, hvis der kommer S-tog. De lokale socialdemokrater ønsker flere regionaltog, der stopper i Hedehusene, så man på under 20 minutter kan være på Hovedbanegården.

- Her er et dilemma, for ligeså snart man taler om regionaltog, så skal man sikre sig, at dem der bor længere ude ikke tager bilen. Hvis togene ind mod København stopper oftere, kan det blive til gene for dem, så det er en afvejning af, hvad vi skal lave, siger Thomas Jensen og fortæller om fordelene ved S-togsdrift og potentialet ved Hedehusene:

- Der er et kæmpe potentiale med en ny og imponerende bydel og med en station, hvor der er lavet infrastruktur til cyklister og barnevogne, at der så lige mangler en elevator, er en lille detalje. S-togsdrift vil være en stor fordel for byen, siger han.

Aftale inden sommer

Der er jo blot tale om et udspil fra regeringen, som der nu forhandles om, men Thomas Jensen føler, at der er opbakning til S-tog til Hedehusene og Roskilde fra Folketingets partier, da det også var en del af den seneste aftale i 2017, hvor Socialdemokratiet ikke var med.

- Jeg tror på, at der er en god opbakning fra alle partier til at løfte den kollektive transport. Det plejer at være sådan, at folk, der elsker biler, elsker, at der investeres i kollektiv trafik, for så er der mere plads på vejene til dem. Denne gang skal vi have en bred aftale, så vi er sikre på, at planen bliver udført de kommende år, uanset om regeringsmagten skifter, og vi skal have lavet en aftale inden sommerferien, siger Thomas Jensen.

arrow Minister: Roskilde er den store vinder
13. april 2021 kl. 13:11 Opdateret: kl. 13:22
arrow S-tog til Roskilde får opbakning
08. april 2021 kl. 14:28 Opdateret: kl. 14:28
arrow Pendlere glade for ny ringbane, men frygter S-tog
08. april 2021 kl. 12:21 Opdateret: kl. 13:50

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Synes du, at kommunen er der for dig?