16. januar 2021
Høje-Taastrup Kommune har inviteret Greve, Ishøj og Vallensbæk til at danne et nyt beredskab.
gallery icon

Se billedserie

Høje-Taastrup Kommune har inviteret Greve, Ishøj og Vallensbæk til at danne et nyt beredskab.
Foto: BRAND-ISHOJ.DK
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Det siger borgmestrene om muligt nyt beredskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det siger borgmestrene om muligt nyt beredskab
Taastrup - 28. november 2018 kl. 14:47
Af Peter Erlitz

Tirsdag eftermiddag holdt borgmestrene fra Høje-Taastrup, Greve, Ishøj og Vallensbæk møde om et muligt samarbejde om et nyt beredskab.

arrow Læs også: Beredskab på vej i opløsning: Så bøvlet har tilværelsen været

Mens Høje-Taastrup allerede har meldt ud, at kommunen vil forlade Østsjællands Beredskab, så skal de øvrige kommuner nu tage stilling til, om der skal dannes et nyt beredskab, som skal rykke ud til brande, trafikulykker og andet i de fire kommuner. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

- Vi har tilkendegivet, at vi er med, hvis alle fire kommuner siger ja, siger Ishøjs borgmester Ole Bjørstorp.

Han understreger, at den aktuelle situation er opstået, fordi Køge har besluttet at forlade Østsjællands Beredskab, og at man derfor står med et beredskab, som ikke hænger sammen.

- Hvis Køge ikke havde meldt sig ud, så havde vi holdt fast i Østsjællands Beredskab. Nu står vi i en anden situation. Det er min vurdering, at vi med et beredskab, som dækker Høje-Taastrup, Ishøj, Vallensbæk og Greve, får et beredskab, som geografisk hænger sammen, og vil blive en harmonisk enhed med en fælles kultur, siger Ole Bjørstorp.

- En forudsætning for dette beredskab er, at alle fire kommuner er med. Hvis det er tilfældet, så tror jeg det kan lykkes, tilføjer Ishøjs borgmester. Han understreger også, at sagen - inden det bliver endeligt - først skal behandles i Ishøj Byråd og de øvrige byråd.

Der var angiveligt en positiv stemning på mødet mellem de fire borgmestre. Nu skal et politisk forløb i de fire kommuner afklare, om der dannes et nyt beredskab.

- Jeg skal tilbage og bearbejde det forslag, som ligger nu, og jeg skal snakke med kommunalbestyrelsen. Der er ikke taget en beslutning, siger Vallensbæks borgmester Henrik Rasmussen efter mødet mellem de fire borgmestre.

- Nu er vi blevet præsenteret for et forslag. Det skal vi se nærmere på. Det drejer sig om, hvad der er bedst for Vallensbæk, både økonomisk og i indhold, tilføjer Henrik Rasmussen.

Han vil ikke på forhånd sige, i hvilken retning pilen peger for Vallensbæks vedkommende, før han har haft mulighed for at orientere kommunalbestyrelsen.

Greves borgmester, Pernille Beckmann, der også er formand for Østsjællands Beredskab, vil heller ikke på nuværende tidspunkt lægge sig fast:

- Så længe jeg ikke har haft mulighed for at drøfte det med økonomiudvalget i Greve, har jeg ingen kommentarer, siger Pernille Beckmann.

Inden staten tvang kommunerne til besparelser på de lokale beredskaber og dermed tvang sammenlægninger igennem, havde Greve sit eget beredskab, mens Høje-Taastrup, Ishøj og Vallensbæk samarbejdede om et fælles beredskab.

arrow Næppe plads til Solrød i fælles beredskab
28. november 2018 kl. 15:29 Opdateret: kl. 13:16
arrow Ziegler afslører planer om muligt nyt beredskab
28. november 2018 kl. 14:04 Opdateret: kl. 12:03

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?