24. oktober 2021
Politikerne er enige om den nye skolestruktur i Hedehusene. Alle bakker op om anbefalingen. På venstre side af bordet ses Flemming Andersen (V), Nicolaj Brasgaard (EL) og på højre side Thomas Bak (S), Kurt Scheelsbeck (K), Michael Ziegler (K) og Conny Trøjborg Krogh (SF).
Politikerne er enige om den nye skolestruktur i Hedehusene. Alle bakker op om anbefalingen. På venstre side af bordet ses Flemming Andersen (V), Nicolaj Brasgaard (EL) og på højre side Thomas Bak (S), Kurt Scheelsbeck (K), Michael Ziegler (K) og Conny Trøjborg Krogh (SF).
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Derfor skal to skoler lukkes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Derfor skal to skoler lukkes
Taastrup - 06. april 2016 kl. 09:32

Det var befolkningsprognoser, der fik Høje-Taastrup Kommunes embedsmænd og politikere til at tænke nye tanker, da de skulle beslutte en ny skolestruktur i Hedehusene.

arrow Læs også: Reerslev Skole bevares

»Vi har fået forelagt en masse prognoser op til at vi står foran at skulle investere i en stor, ny skole. Prognoserne viser blandt andet, at børnetallet er faldende i Fløng Skoles og Charlotteskolens distrikter og derfor vælger vi at ændre skoledistriktet i Fløng. At vi vil nedlægge Charlotteskolen, skyldes også et faldende børnetal. Beregningerne viser, at den kun ville kunne drives som en ensporet skole og samtidig ville man kunne forestille sig, at forældre i distriktet ville finde det attraktivt at vælge en helt ny skole i NærHeden fremfor Charlotteskolen og så ville Charlotteskolen blive alt for sårbar. Derfor føles forslaget om også at lukke Charlotteskolen helt naturligt og som sund fornuft,« siger Kurt Scheelsbeck (K), som er formand for udvalget for Ny Skole I NærHeden. Han tilføjer, at han ser det som en historisk mulighed for at skabe en skole med børn med alle mulige baggrunde.

Afgørende trækplaster

Udvalgsformanden fortæller, at samarbejdet partierne imellem har været virkelig godt og det glæder ham.

Borgmester Michael Ziegler er også glad for den brede opbakning og forestiller sig, at den nye skole, kan blive et afgørende trækplaster for tilflyttere til den nye bydel og dermed kan komme til at spille en vigtig rolle for udviklingen af Hedehusene.

Mere motion i skoletiden

Conny Trøjborg Krogh (SF) er udover at være byrådsmedlem, lærer på Hedehusene Skole og dermed inhabil, når sagen skal besluttes. Hun vil dog gerne kommentere beslutningen på sit partis vegne og siger, at hun tror på, at man med en ny stor skole kan skabe et fundament, der både kan indfri de faglige og trivselsmæssige visioner for eleverne og samtidig være en attraktiv arbejdsplads for medarbejderne. Hun ser det også som et stort plus, at man med en ny skole har mulighed for at indtænke langt bedre muligheder for motion i løbet af skoledagen.

Vand på Venstres mølle

Flemming Andersen kalder det 'vand på Venstres mølle' at man nu vil sammenlægge to skoler til én stor skole.

»Vi bygger videre på ambitionen fra skolestrukturbeslutningen i 2011 om at skabe større og stærkere skoler, der kan blive blandt landets bedste,« siger han og nævner, at det sidste kvalitetsrapport peger på, at kommunens skoler er på rette vej.

Enhedslistens Nicolaj Brasgaard vil også stemme for anbefalingen om den nye skolestruktur på det kommende byrådsmøde.

»Jeg vil dog ikke, som Kurt Scheelsbeck kalde det en historisk beslutning. Men vi har en pragmatisk tilgang og synes, der er fornuft i at samle børnene, blandt andet fordi man får en skole, hvor man blander børn med forskellig baggrund. Principielt er Enhedslisten ikke for at man lukker mindre skoler til fordel for større skoler med flere børn i klasserne, for det betyder noget for børnene, hvor mange der er i klassen. Alternativet til den nye skole vil dog her være værre,« siger Nikolaj Brasgaard, som i øjeblikket afløser Enhedslistens byrådsmedlem Ole Hyldahl, som er sygemeldt.

Opfordring til høringssvar

At der sættes meget ind for at inddrage borgere og medarbejdere i processen op til at den nye skole skal åbne i 2019, vægter Thomas Bak (S) højt.

»Det er vigtigt, at vi sætter gang i en bred visionsproces, hvor alle kan komme med input og jeg vil gerne opfordre alle, der har en mening om eller ideer til den nye skolestruktur til at skrive et høringssvar, for vi vil lægge stor vægt på, hvad borgere og medarbejdere mener,« siger Thomas Bak.

Også Dansk Folkeparti er positivt stemt overfor anbefalingen. Lars Prier (DF) kalder anbefalingen for 'den helt rigtige løsning' og mener, at man med nye skoledistrikter og en stor, ny skole giver børn og unge i kommunens vestlige del et rigtig godt skoletilbud.

Pro

arrow Lukker to skoler og åbner én ny stor
03. april 2016 kl. 15:25 Opdateret: kl. 15:11

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?