13. december 2019
Den skabende by har en madbod, hvor de sælger mad. Arkivfoto
Den skabende by har en madbod, hvor de sælger mad. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: »Den skabende by« får 452.000 kroner fra TrygFonden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

»Den skabende by« får 452.000 kroner fra TrygFonden
Taastrup - 17. juli 2019 kl. 05:45
Af Søren Schaadt Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

TrygFonden har haft det store checkhæfte oppe, og en lang række projekter har modtaget midler. I alt deler de 11,7 millioner kroner ud i Region Hovedstaden, og blandt de mange projekter får projektet »Gadekøkken med vision for byen« i Hedehusene 452.000 kroner.

Pengene er stilet til den boligsociale helhedsplan i Charlottekvarteret, men ifølge Martin Rosenkreutz Madsen fra den boligsociale enhed i Charlottekvarteret, er pengene søgt af og givet til »Den skabende by«:

- Det er meget dejligt, det gør at det er muligt at lave nogle flere projekter med den skabende by, siger han.

»Den skabende by« er et projekt, som oprindeligt blev sat i gang i 2016, hvor det begyndte i en skoleklasse. Fra 2018 blev det en forening, hvor formålet er, at de unge selv faciliterer aktiviteter - eksempelvis som de har gjort med en mobil fodboldbane og en madbil til byfesten i Hedehusene.

- TrygFonden giver mulighed for at lave flere aktiviteter i bymiljøet for andre unge i byen. Eksempelvis ved madvognen har de unge noget, som de selv kan byde ind med, når der sker noget i byen. De behøver ikke komme med hatten i hånden og bede om at få aktiviteter stillet op, siger Martin Rosenkreutz Madsen, hvilket er tanken med de aktiviteter, som »Den skabende by« skal lave. Han fortæller, at de boligsociale medarbejdere i Charlotteager kun er med som facilitatorer, for eksempel til at søge penge hos TrygFonden - resten står de unge for:

- Pengene kommer til at gå til aktiviteter. Det mobile køkken er finansieret, så pengene skal gå til nye aktiviteter. Det er blødt defineret, fordi det skal udvikle sig på baggrund af de unges aktiviteter. Det kan være de skal have professionel hjælp fra en håndværker, siger Martin Rosenkreutz Madsen.

De unge, som arbejder med den skabende by, er fra 12 år og opefter og tanken er, at de selv skal have mulighed for at definere de rammer og aktiviteter, som deres ungdomsliv skal indeholde.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk