23. september 2020
Tre lokale gazelle-virksomheder blev hevet frem på scenen ved torsdagens nytårskur for erhvervslivet i Høje-Taastrup Kommune. De fortalte blandt andet, at de er glade for den åbenhed, de har mødt i kommunen. Foto: SEES Media/Ulrik Eriksen
gallery icon

Se billedserie

Tre lokale gazelle-virksomheder blev hevet frem på scenen ved torsdagens nytårskur for erhvervslivet i Høje-Taastrup Kommune. De fortalte blandt andet, at de er glade for den åbenhed, de har mødt i kommunen. Foto: SEES Media/Ulrik Eriksen
Foto: Ulrik M. Eriksen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Den grønne omstilling betaler sig - også på bundlinjen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den grønne omstilling betaler sig - også på bundlinjen
Taastrup - 17. januar 2020 kl. 11:45
Af Stina Felby Egerup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det kan godt betale sig at tænke mere grønt - også på bundlinjen.

Sådan var budskabet til det lokale erhvervsliv i Høje-Taastrup, da kommunen torsdag havde inviteret til den årlige nytårskur.

Og hvorfor kan den grønne omstilling så godt betale sig?

Det kan den, fordi forbrugerne vil efterspørge den mere og mere i fremtiden.

Og hvis en virksomhed ikke præsterer på den grønne profil, så vil den ikke blive tilvalgt - hverken af forbrugerne eller den unge arbejdskraft.

Sådan lød nogle af budskaberne til de omkring 250 fremmødte lokale erhvervsfolk fra Connie Hedegaard, der er tidligere minister, EU klimakommissær og nu bestyrelsesformand for Concito, Danmarks grønne tænketank.

Det er ikke gratis

Hun var indbudt som taler til årets nytårskur for erhvervslivet, der i år havde fået FN's Verdensmål og grøn omstilling som tema.

Hun understregede, at man er nødt til at komme væk fra tanken om, at det ikke må koste noget.

- Den grønne omstilling er ikke gratis, for der skal investeres i en ny måde at gøre tingene på. Men det er nødvendigt, og det betaler sig på den lange bane, sagde hun,

Bæredygtighed vil nemlig blive et konkurrenceparameter af de helt store i fremtiden, spåede Connie Hedegaard, og derfor er det vigtigt, at virksomhederne selv stiller ind på, hvordan de kan følge med udviklingen.

- I skal spørge jer selv: Hvad kan vi gøre? Med vores produkt eller den måde, vi er virksomhed på. Vælg et, to eller tre punkter, og gå efter dem. Bliv konkret og se på, hvad I reelt kan rykke på. Det er vejen til at få nye vaner, lød det fra Connie Hedegaard.

Byd ind med forslag

Også fra borgmester Michael Ziegler (K) var opfordringen til de lokale erhvervsfolk klar:

- Klima vil stå højt på dagsordenen, for det er noget, vi alle bliver nødt til at forholde os til og samarbejde om. Det er en fælles opgave mellem det offentlige og det private, så byd ind med forslag og sig til, hvis der er nogen barrierer, der sætter forhindringer for en grøn omstilling, sagde han.

Gazeller blev hyldet

Årets nytårskur blev afsluttet med tapas og bobler, men inden da blev årets lokale gazelle-virksomheder fejret.

Det er virksomheder, der som minimum har fordoblet sin omsætning over en fireårig periode.

Dem var der denne gang hele 33 af i Høje-Taastrup Kommune.

- Der har været en markant fremgang i antallet af lokale gazelle-virksomheder. Fra 15 i 2017 til 33 i 2019. Det fortæller mig, at vi har mange dygtige lokale erhvervsdrivende, men også at de har gode vilkår for at vokse og udvikle sig her i Høje-Taastrup, sagde Michael Ziegler.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk