25. maj 2020
Den Røde Viking vil servere klassiske danske retter. - Det skal være så dansk som muligt, siger ejer Jan Christensen. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Den Røde Viking vil servere klassiske danske retter. - Det skal være så dansk som muligt, siger ejer Jan Christensen. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Den Røde Viking satser på dansk mad

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den Røde Viking satser på dansk mad
Taastrup - 03. november 2019 kl. 21:49
Af Signe Ravn
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når restauranten Den Røde Viking først i november slår dørene op, så har ejer Jan Christensen, der også er indehaver af værtshuset Chimpansen på Taastrup Hovedgade, skabt det sted, som, han selv synes, mangler i Taastrup. En spisested, der serverer klassiske danske retter og smørrebrød.

- Det her har jeg tænkt på i 10 år. Jeg har altid tænkt, at der manglede et sted med dansk mad, ikke bare i Taastrup, men på hele Vestegnen. Nu bød muligheden sig med det rigtige lokale. Det er en chance at tage, men nogen skal tage den, lyder Jan Christensens ræsonnement om årsagen til, at han, efter 15 år som værtshusejer, nu føjer et spisested til porteføljen.

Lokalet på Taastrup Hovedgade 64 kan rumme ca. 60 spisende gæster og vil dyrke en hyggelig og familiær atmosfære med rød- og hvidternede duge, malerier med vikingemotiver med danske flag, ligesom Kim Larsen og John Mogensen følger med fra et skilderi på væggen.

- Det skal være så dansk som muligt, siger Jan Christensen.

Sammen med sin køkkenchef har han udvalgt fire frokostspecialiteter; æggekage, tatar, tarteletter og stegt sild i øllage, som blander sig med menukortets øvrige muligheder, som også inkluderer en business lunch-platte med en fem-seks forskellige ting, som kan være klar på 10 minutter til forretningsfrokosten.

Den Røde Viking har en dagens ret og a la carte fra tirsdag til torsdag, og der serveres fast stegt flæsk med persillesovs om tirsdagen, ligesom der tirsdag er en lidt mindre pensionist-frokostbuffet, som til gengæld er lidt billigere end søndagens store frokostbuffet.

Smørrebrød fås alle dage frisklavet af restaurantens smørrebrødsjomfru ligesom gæsterne kan glæde sig til blandt andet hakkebøf med bløde løg, stjerneskud, pariserbøf, frikadeller, flæskesteg og hjemmelavet æblekage til kaffen.

- Det er ikke mad, du lige kaster ned. Du sidder bare og nyder det på en anden måde end for eksempel en pizza, hvor du er hurtigt videre. Jeg håber, at folk bliver mætte og synes, at det smager godt, og jeg håber, at folk bliver siddende lidt og hygger sig. Drikker en kop kaffe bagefter eller tager sig et glas vin mere, siger Jan Christensen.

Hans første minde om dansk mad er hans mormor, der lavede brun sovs. Og det har sat standarden for Den Røde Viking.

- Jeg synes, at man skal stå inde for det, man serverer. Hvis man laver brun sovs, så skal den smage af noget og være lavet fra bunden. Hvis vi serverer agurkesalat, så har vi selv lavet den. Rødkålen laver vi selv, og fonden er hjemmelavet. Alle sovse er lavet fra bunden, og fiskefileterne er hjemmepanerede, understreger Jan Christensen.

Han planlægger desuden forskellige særarrangementer, for eksempel øl-, vin- og rom-smagninger, ligesom der vil være udvalgte lørdage med smørrebrødsbuffet med særskilt tilmelding.

Allerede før åbningen af Den Røde Viking er de første bestillinger på selskaber og julefrokoster tikket ind, og det er muligt at leje restauranten til private arrangementer, ligesom der leveres ud af huset til selskaber.

Nu er det igen muligt at komme på restaurant. Har du savnet at gå ud og spise?
 

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk