29. juli 2021
Man kan ikke bygge et hegn rundt om Fløng og forhindre, at unge udefra kommer til byen. I dag har de unge netværk på kryds og tværs, og det er helt ok, lød det blandt andet på forældremødet i Fløng mandag aften, hvor den seneste tids afsløringer af en omfattende festkultur og mulige seksuelle overgreb var på programmet.
gallery icon

Se billedserie

Man kan ikke bygge et hegn rundt om Fløng og forhindre, at unge udefra kommer til byen. I dag har de unge netværk på kryds og tværs, og det er helt ok, lød det blandt andet på forældremødet i Fløng mandag aften, hvor den seneste tids afsløringer af en omfattende festkultur og mulige seksuelle overgreb var på programmet.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat om »dem og os« på omtalt forældremøde: Opdelingen er ikke længere så skarp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Debat om »dem og os« på omtalt forældremøde: Opdelingen er ikke længere så skarp
Taastrup - 30. juni 2020 kl. 10:52
Af Stina Felby Egerup

Den seneste tids debat fra Fløng Skole har undertiden fået en snert af en »dem og os«-diskussion, hvor historien bliver, at de unge fra Charlotteager i Hedehusene kommer op til Fløng og forulemper de lokale unge.

arrow Læs også: Efter mediestorm: Rolig sommer i Fløng

Men sådan kan det ikke stilles op, lød det på det store forældremøde, der mandag aften blev holdt i Fløng i forlængelse af det meget omtalte brev, som skolelederen sendte ud til forældrene i sidste uge.
I brevet stod der blandt andet, at det var unge fra Charlotteager og Hedehusene, der kom til Fløng og skabte utryghed og i nogen tilfælde stod bag seksuelle krænkelser af unge piger. En oplysning, der hverken har kunne be- eller afkræftes af politiet, som dog ikke har modtaget nogen konkrete anmeldelser.

Mødes på kryds og tværs

Men på mandagens møde gjorde blandt andre klublederen det klart, at de unge har i dag forbindelser på kryds og tværs, og hvor man i gamle dage for eksempel spillede på hvert sit hold i henholdsvis Fløng og Hedehusene, så går man nu på samme fodboldhold og går til gymnastik sammen i Springcentret.

Det fortæller Kurt Scheelsbeck (K), formand for institutions- og skoleudvalget, som deltog på mødet, og som selv har boet i Fløng det meste af sit liv.

- I dag har de unge relationer på kryds og tværs, og de unge inviterer deres venner fra Hedehusene med til Fløng. Det er der slet ikke noget galt i, men sådan var det ikke i gamle dage, og derfor kan der måske godt være nogen, der ville ønske, at man i Fløng kunne holde sig lidt for sig selv, og så ville der ikke ske noget. Men sådan er verden bare ikke i dag, siger Kurt Scheelsbeck.

De unge er også i kontakt med hinanden på de sociale medier i en helt anden grad end unge var for bare 20 år siden.

- Så det kan jo også hurtigt brede sig, at de gode fester er i Fløng, og så er det svært at forhindre, at der kommer andre unge til udefra, siger Kurt Scheelsbeck.

Et godt møde

Derudover var det et godt forældremøde, hvor omkring 130-140 forældre var mødt op, fortæller Kurt Scheelsbeck.

Mødet var lukket for pressen - og for alle andre end forældre fra Fløng Skoles ældste klasser - men følge Kurt Scheelsbeck var hovedbudskabet på mødet, at forældrene skulle gå hjem og tale med deres børn om det hele.

- På nuværende tidspunkt kan vi hverken af- eller bekræfte, at der har været nogle seksuelle krænkelser, og politiet har stadig ikke modtaget nogen anmeldelser om konkrete episoder. Derfor er det så vigtigt, at forældrene taler med deres børn om det her, og at de anmelder det til politiet, hvis de har oplevet noget, siger Kurt Scheelsbek og fortæller, at der har været nogle få henvendelser til politiet, men altså ingen som er resulteret i en anmeldelse.

Kurt Scheelsbeck (K), formand for institutions- og skoleudvalget, opfordrer endnu engang alle forældre til at tale med deres børn om oplevelser, de måtte have haft ved de omtalte fester i Fløng.

- Men snakken går blandt de unge herude, og det lader til, at der har været forskellige episoder, men vi har brug for konkrete anmeldelser, så vi kan komme til bunds i det, understreger han.

Indsatser i gang

På mødet fik forældrene også at vide, hvilken indsats politi og kommune har sat i gang i området.

- Vores kriminalpræventive team er i området hver aften, ligesom politiet i den kommende tid vil være i området flere gange hver aften, både i biler og på patrulje til fods. Derudover vil vores kommunale vagtværn, som holder øje med kommunens bygninger, også være ekstra opmærksomme, siger Kurt Scheelsbeck.

Derudover er en gruppe forældre fra både Hedehusene og Fløng gået sammen om et initiativ, hvor de i de kommende uger vil gå rundt i området hver aften klokken 20.00-23.00.

- Det er vigtigt, at vi passer på hinanden. Og jo flere tiltag, der er, jo oftere vil de unge være under en form for opsyn og have nogen, de kan få hjælp fra, siger Kurt Scheelsbeck.

Bekymrende festkultur

Gårsdagens forældremøde var kulminationen på en længere periode, hvor både klubben og skolen har haft fokus på de unges festkultur, hvor der blandt andet bliver drukket for meget. Der var også bekymring for, at der blev solgt stoffer i området.

- Politiet fortæller dog, at de ikke har oplevet noget længe. De havde fat i nogle i begyndelsen af den ekstra patruljering, de satte i gang i forbindelse med at tjekke, om corona-restriktioner bliver overholdt, men der har ikke været problemer med det et stykke tid, siger Kurt Scheelsbeck og roser også de to lokale købmænd for at være stoppet med salget af gaspatroner til de unge, som også har været et problem i området.

- Der har generelt været roligt i området den seneste tid, og det skyldes jo nok den store fokus, der har været på det hele. Men vi fortsætter med at have opmærksomhed på det, siger Kurt Scheelsbeck.

Vi har forgæves forsøgt at få en kommentar fra både klubben og skolen, men de ønsker ikke at kommentere sagen.

arrow Fritidsklub om rygter: - Det kommer jo lidt tæt på
03. juli 2020 kl. 14:58 Opdateret: kl. 09:39
arrow Forældremøde bragte ikke klarhed: Men tal med jeres børn
30. juni 2020 kl. 11:47 Opdateret: kl. 11:52

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?