25. januar 2021
Det er sagen om Hans-Henrik Thomsen (billedet), der har fået byrådsmedlem Peter Faarbæk (S) til at sætte administrationen i gang med at undersøge, om byrådet kan gøre mere for at sikre endnu mindre udskiftning af de medarbejdere, der kommer hos hjemmeplejekrævende borgere, som har valgt den private løsning.
Det er sagen om Hans-Henrik Thomsen (billedet), der har fået byrådsmedlem Peter Faarbæk (S) til at sætte administrationen i gang med at undersøge, om byrådet kan gøre mere for at sikre endnu mindre udskiftning af de medarbejdere, der kommer hos hjemmeplejekrævende borgere, som har valgt den private løsning.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Tryghed i plejen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Tryghed i plejen
Taastrup - 14. januar 2021 kl. 06:02
Af Peter Faarbæk (S), gruppeformand for Socialdemokratiet i Høje-Taastrup Kommune

I sidste uges avis (Lokalavisen Taastrup den 6. januar, red), kunne vi læse en beretning fra Hans-Henrik Thomsen, som ikke var tilfreds med det store antal forskellige personen fra hjemmeplejen der kom hos ham, men ønskede så vidt muligt en og samme person.

arrow Læs også: Debat: Jeg tror, borgerne er bange for at sige noget

I dette tilfælde er der tale om en aftale med et privat firma, hvorfor det er begrænset, hvad vi som byrådsmedlemmer/kommune kan gøre i sådan en sag, da organiseringen af arbejdet i overvejende grad ligger hos det enkelte selskab.

Når det er sagt, så forstår jeg til fulde utilfredsheden og ikke mindst den utryghed, der må følge med, at så mange forskellige personer kommer i ens hjem og skal varetage hjemmehjælpsydelser.

Jeg har på baggrund af artiklen bedt administrationen redegøre for, hvilke muligheder der vil være for at mindske denne udskiftning - f.eks. krav til andel faste uddannede medarbejdere, mindske sygefravær mv.

Vi er forpligtiget til at gøre, hvad vi kan, for at borgerne ikke oplever et mylder af forskellige personer i sit hjem.

Når det kommer til den kommunale hjemmepleje, har vi i flere år haft fokus på, hvad der kunne gøre for at sikre bedst mulig oplevet kontinuitet, der er f.eks. arbejdet med rekruttering og fastholdelse af medarbejdere.

Når jeg taler med folk herom, er det tydeligt, at vi endnu ikke er i mål heller ikke med vores kommunale hjemmepleje. Vi har tidligere foreslået et fast vikarkorps, men også hos os skal vi f.eks. se på, hvordan der kan sikres et bedre arbejdsmiljø og mindre sygefravær, som kan være med til at mindske antallet af personer, ligesom vi også tidligere har foreslået et internt vikarkorps.

Medarbejderne såvel de kommunalt som privat ansatte gør en stor indsats i hverdagen for at sikre den bedste pleje, men i fællesskab kan vi måske styrke fokus på kontinuitet og tryghed.

arrow Rekordlavt sygefravær: Giver en bedre pleje
11. januar 2021 kl. 06:35 Opdateret: kl. 15:10
arrow - Det giver altså en utryghed, at man ikke ved, hvem der kommer
29. december 2020 kl. 19:11 Opdateret: kl. 08:29

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Aftalepartier holder fast i, at biler skal kunne konfiskeres ved farlig kørsel - uanset om føreren ejer bilen. Er det en god idé?