23. juni 2021
Der er opbakning fra Socialdemokratiet til at undersøge om, det giver mening at etablere et hospice i Høje-Taastrup Kommune. Foto: Kenn Thomsen
Der er opbakning fra Socialdemokratiet til at undersøge om, det giver mening at etablere et hospice i Høje-Taastrup Kommune. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Stor forståelse for ønsket om et hospice

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Stor forståelse for ønsket om et hospice
Taastrup - 23. marts 2021 kl. 06:24
Af Peter Faarbæk (s), gruppeformand i byrådet i Høje-Taastrup Kommune

Inge Jacobsen havde for nylig et debatindlæg, hvor hun peger på behovet for, at der etableres et hospice i Høje-Taastrup kommune.

arrow Læs også: Debat: Et hospice giver god mening

Der er for mig ingen tvivl om, at der er mange alvorligt syge, oftest ældre, og deres pårørende, som har stor glæde af, at den sidste tid kan ske i gode trygge rammer på et hospice. Derfor har jeg også stor forståelse for et ønske om et sådant kan etableres lokalt.

Hidtil har finansieringen af hospice sket via bevillinger på finansloven, og ansvaret herefter lagt i hænderne i regionerne.

Det vil også efter min overbevisning være den vej, vi skal, såfremt der skal etableres et lokalt hospice her i kommunen. Kommunens andel heri vil være at skulle finde finansieringen til en tredjedel af omkostningen til de ophold, der evt. yderligere vil komme fra kommunens borgere, og dermed en ret begrænset udgift, som, jeg mener, burde kunne findes i budgettet.

Jeg mener derfor, at der vil være grundlag for at få undersøgt, om der er behov for et lokalt hospice, eller om der allerede er pladser nok på de nærmeste hospicer i Roskilde og Måløv.

Såfremt der i området er behov for yderligere pladser ,mener jeg bestemt, kommunen i samarbejde med de parter, Inge Jacobsen nævner, skal arbejde for etableringen af et lokalt hospice, så det ikke er manglen på plads, der skal være en af bekymringerne i en sidste tid.

arrow Debat: Et hospice vil gavne borgerne kommunen
22. marts 2021 kl. 11:33 Opdateret: kl. 11:30

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?