17. oktober 2021
Spejdernes Lejr vil i høj grad kommer borgerne i Høje-Taastrup til gode, lyder det fra Lars Prier (DF), der er formand for I/S Hedeland, hvor lejren skal holdes i 2022.
gallery icon

Se billedserie

Spejdernes Lejr vil i høj grad kommer borgerne i Høje-Taastrup til gode, lyder det fra Lars Prier (DF), der er formand for I/S Hedeland, hvor lejren skal holdes i 2022.
Foto: Stina Felby Egerup
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Spejdernes Lejr er også i borgernes interesse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Spejdernes Lejr er også i borgernes interesse
Taastrup - 09. december 2019 kl. 12:14
Af Lars Prier (DF), Viceborgmester i Høje-Taastrup Kommune og bestyrelsesformand for I/S Hedeland

Danny Malkowski, Liberal Alliance (LA) postulerer i Lokalavisen Taastrup den 26. november, at Spejdernes Lejr ikke er i borgernes interesse, ligesom han citerer mig for at have sagt, at »der ikke var bevilliget nogen penge til Spejdernes Lejr«, da vi første gang havde sagen på dagsordenen i byrådet.

arrow Læs også: Debat: Det er uambitiøst ikke at sænke kommuneskatten

Det første postulat passer efter min overbevisning ikke, for selvfølgelig er det i, om ikke alle borgeres, interesse, så i hvert fald i de flestes interesse, at kommunen bliver kendt for andet end skyderier og ghettoer; ligesom rigtigt mange børn og unge (ikke kun spejdere), vil få mulighed for at besøge den store lejr, måske de endda vil få øjnene op for en ny og sund fritidsinteresse.

Citatet er imidlertid ganske rigtigt, for der var på daværende tidspunkt ikke afsat en krone til lejren, og i lyset af Sønderborg Kommunes tilskud på 38 millioner kroner, så det heller ikke ud til, at lejren i Hedeland skulle blive en realitet.

Imidlertid lykkedes det de tre ejerkommuner Greve, Roskilde og Høje-Taastrup sammen med Hedeland at finde finansiering, ikke for 38 millioner kroner, men for fire millioner kroner per kommune over to år.

Kickstarter udvikling

Det hører også med til billedet, at sagen i høj grad også handler om at kickstarte den udviklingsplan for Hedeland, som samtlige tre byråd har vedtaget.

lars prier

Lars Prier (DF) er byrådsmedlem i Høje-Taastrup Kommune og formand for I/S Hedeland, som driver Hedeland Naturpark. Foto: Jørgen C. Jørgensen


Som sagen ligger, vil Hedeland få blivende anlægsinvesteringer for 6 millioner kroner i blandt andet strømudtag med videre, som på sigt vil gøre Hedeland økonomisk mere selvhjulpet, således at Hedeland vil kunne generere indtægter, da man nu vil kunne huse eller udleje til flere og større arrangementer med brugerbetaling. Se, det må kunne glæde et LA-hjerte.

Rent ideologisk står det klart, at vi i Dansk Folkeparti også mener, at der skal være plads til kultur, støtte til sportsforeninger, julearrangement og bustur for de ældre, lokaletilskud til herboende foreninger, blomsterløg i rabatterne, Børnerigsdag og meget andet.

Selvfølgelig kunne man spare alt væk, så der kun blev brugt penge på den absolutte kernevelfærd, hvorefter resten kunne anvendes til at sænke kommuneskatten; det er bare ikke Dansk Folkepartis politik; for os handler velfærd også om, at der skal være plads til blandt andet de områder, jeg netop remsede op - herunder også Spejdernes Lejr, som både vil brande ejerkommunerne positivt, glæde mange tusinde børn og unge, give omsætning i lokalområdet samt bibringe Hedeland en økonomisk saltvandindsprøjtning, der kickstarter de udviklingsplaner, som vil give Hedeland langt bedre muligheder fremover.

arrow Budget: Det siger politikerne
05. oktober 2020 kl. 12:46 Opdateret: kl. 10:32
arrow Budget på plads - men der er store udfordringer i horisonten
07. november 2019 kl. 05:52 Opdateret: kl. 12:27

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Rejser du til udlandet i år?