17. oktober 2019
Nikolaj Vester fra Liberal Alliance mener, at man skal værne om muligheden for at vælge privat- eller friskole til sit barn. Foto: Thomas Olsen
Nikolaj Vester fra Liberal Alliance mener, at man skal værne om muligheden for at vælge privat- eller friskole til sit barn. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Socialdemokratiet skader de frie skoler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Socialdemokratiet skader de frie skoler
Taastrup - 18. maj 2019 kl. 10:26
Af Nikolaj Vester, Folketingskandidat for Liberal Alliance i Københavns Omegns Storkreds
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvis du har dit barn i privat- eller friskole - eller hvis du i det hele taget mener, at valgfrihed er vigtigt - må jeg på det kraftigste advare imod at stemme Socialdemokratiet til magten. I dag går 22,9 procent af skoleeleverne i Høje-Taastrup Kommune i et alternativ til Folkeskolen. Det kan være, fordi man ønsker mere fokus på religion, kunstnerisk udfoldelse eller idræt. Det skal der være friheden til.

Socialdemokratiet har som mål at reducere denne procentsats med 10 procentpoint. Næsten hver anden elev skal ikke længere have lov til at vælge en privat- eller friskole. Og måden at realisere dette på hedder koblingsprocenten.

I praksis er det de penge, som forældrene kan tage med over fra den kommunale skole til det alternative tilbud. Liberal Alliance har kæmpet for det frie skolevalg, og i dag er koblingsprocenten derfor 76 imod de 71, den var i 2015. Men den vil tilbage til 2015 - med store økonomiske og personlige problemer for den enkelte.

I Høje-Taastrup er der fire privat- og friskoler, som Socialdemokratiet tilsammen vil fratage 4,4 mio. kr. i tilskud. Resultatet vil være, at de familier som er mindst bemidlet, ikke længere vil have råd til det frie skolevalg. At fri- og privatskolerne - som løfter elevernes faglighed bedre end Folkeskolerne - bliver slået flere år tilbage. Det vil jeg ikke være med til. Liberal Alliance står vagt om det frie skolevalg - også i Høje-Taastrup.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk