14. oktober 2019
Det kræver noget af kroppen, at tømme og fylde lastbiler hver dag gennem mange år. Arkivfoto
Det kræver noget af kroppen, at tømme og fylde lastbiler hver dag gennem mange år. Arkivfoto
Foto: Mik
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Slidt 35-årig: Jeg holder ikke 30 år mere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Slidt 35-årig: Jeg holder ikke 30 år mere
Taastrup - 08. juni 2019 kl. 07:37
Af John Dølkjær, 3F tillidsrepræsentant hos Danske Fragtmænd i Taastrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Jeg er 35 år og har arbejdet siden jeg var 18. Min pensionsalder er 72 år, og til den tid vil jeg så have arbejdet i 54 år.

Så langt når jeg ikke. Slet ikke. Jeg brænder ud længe før denne udløbsdato!

Jeg er terminalarbejder hos Danske Fragtmænd i Taastrup. Her er jeg med til at fylde og tømme de mange lastbiler, og det betyder rigtig mange tunge løft hver eneste dag. Jeg har haft diskusprolaps to gange i den nederste del af ryggen. Min skulder er blevet opereret som følge af hårdt slid, og min læge har fortalt mig, at hvis jeg fortsætter med dette arbejde i de næste 10 år, vil jeg ende i en rullestol.

Jeg er relativ ung, men jeg kan allerede mærke det hårde slid på min krop. Jeg har smerter hver eneste morgen, jeg står op, men jeg vil helst ikke tage piller og bider i stedet smerterne i mig. Og det bliver kun værre de kommende år.

I valgkampen var der stort fokus på nedslidning og tidligere pension for de nedslidte. Den tidligere regering foreslog med støtte fra Dansk Folkeparti og De Radikale en ny seniorpensionsordning, hvor folk kan blive visiteret til tidligere tilbagetrækning, hvis de er nedslidte. Og det er et fint første skridt.

Men det er slet ikke nok. Vi har brug for en ret til tidligere pension, som Mette Frederiksen gik i spidsen for op til valget. Jeg håber, at hun nu holder fast i retten til tidligere pension i de forhandlinger, hun er i gang med lige nu.

Jeg håber også, at Dansk Folkeparti igen indser, at retten til tidligere pension er fuldstændig nødvendig for folk som mig og mine kolleger, der bliver slidt op af mange års hårdt arbejde. DF har jo tidligere været med på idéen - lige indtil der gik valgkamp i pensionsdebatten.

Jeg har en datter på 12 år og en søn på fire år. Jeg vil rigtig gerne være aktiv sammen med dem og spille bold med knægten i weekenden. Og jeg vil rigtig gerne - om mange år - være så fysisk frisk, at jeg kan lege med mine børnebørn i stedet for at sidde som en udslidt mand i lænestolen dagen lang.

Det tror jeg kun kan lade sig gøre, hvis jeg får en ret til at trække mig ud af arbejdsmarkedet før jeg fylder 72 år. Jeg skal ikke stå med hatten i hånden og tigge mig til en tidligere pension. Jeg skal have ret til det. Det er både nødvendigt, retfærdigt og rimeligt!

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk