18. september 2020
Birgitte Skovbæk Johansen (K), der er næstformand i plan- og miljøudvalget stemte for at give dispensation til en garage ved ejendommen Kirkestien 16B. Foto: Aasmul Fotograf
Birgitte Skovbæk Johansen (K), der er næstformand i plan- og miljøudvalget stemte for at give dispensation til en garage ved ejendommen Kirkestien 16B. Foto: Aasmul Fotograf
Foto: Fotograf Aasmul
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Politiker: Jeg synes, vi er gået grundigt til værks

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Politiker: Jeg synes, vi er gået grundigt til værks
Taastrup - 18. januar 2020 kl. 17:13
Af Birgitte Skovbæk Johansen (K), næstformand i plan- og miljøudvalget i Høje-Taastrup Kommune - stemte for dispensationen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Jeg kan ikke genkende det billede, der tegnes af, at hvis man bare spørger nok gange, så ender man med at få sin vilje. Hvis man kigger gamle afgørelser fra plan- og miljøudvalget igennem, kan man se, at vi nogle gange siger ja til at give dispensation. Andre gange siger vi nej. Det afhænger altid af en konkret vurdering.

arrow Læs også: Debat: Politikere skal være påpasselige med at give dispensationer

Sagen blev forelagt plan- og miljøudvalget (PMU) på møde den 5. november 2019, hvor udvalget besluttede at udsætte sagen med henblik på yderligere belysning, herunder hvor mange lignende dispensationer der henholdsvis er givet eller givet afslag på, i sammenlignelige områder i Høje-Taastrup kommune.

Sagen blev herefter forelagt PMU på møde den 3. december 2019, hvor et flertal i udvalget besluttede at give dispensation til opførelse af garagen, idet udvalget vurderede, at området mest har karakter af parcelhusområde og ikke særlig meget landsbypræg. Og når vi kigger på de dispensationer i lignende sager der ellers er givet - herunder i landsbyer - så har vi svært ved at se, hvorfor vi ikke skulle give dispensation i denne konkrete sag.

Desuden vurderer vi ikke, at ejendommen vil skille sig ud fra de andre på Kirkestien, hvor der flere steder er bygget tæt på vejen.

Jeg synes således, at vi er gået meget grundigt til værks og har gjort os umage med at vurdere den konkrete ansøgning i forhold områdets karakter og vores egen praksis for, hvornår vi giver dispensation.

arrow Debat: Hvor længe skal man plage, før et nej bliver til ja?
18. januar 2020 kl. 09:08 Opdateret: kl. 12:01
arrow Borgmester om garagesag: - Vi lader os ikke påvirke
17. januar 2020 kl. 06:02 Opdateret: kl. 22:43
arrow Tilladelse til garage vækker undren
14. januar 2020 kl. 05:58 Opdateret: kl. 11:00
Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?
 

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk