1. november 2020
Læserbrevsskribenten forstår ikke den beslutning, som byrådet har truffet, om at genoptræning af knæ skal kunne foretages i den private sektor. Foto: Anders Ole Olsen
Læserbrevsskribenten forstår ikke den beslutning, som byrådet har truffet, om at genoptræning af knæ skal kunne foretages i den private sektor. Foto: Anders Ole Olsen
Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Ødelægges Danmarks bedste genoptræning?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Ødelægges Danmarks bedste genoptræning?
Opdateret 11. februar 2020 kl. 13:16
Taastrup - 11. februar 2020 kl. 05:48
Af Peter Faarbæk (S), Gruppeformand i byrådet i Høje-Taastrup Kommunen

Svaret blæser i vinden, men må nok alene tilsiges den borgerlige ideologi, og at man ønsker at udlicitere et eller andet, og så blev det genoptræningen af vores borgeres knæ?

arrow Læs også: Genoptræning skal i udbud: Få privat hjælp til knæet

Det kan jo lyde som en lille beskeden om måske lidt ligegyldig ting, men ikke for de små 200 borgere, som det handler om, og måske heller ikke for kommunen,

Lad os se på fakta:
Vi har i dag en velfungerende genoptræningsenhed på Espens vænge. Det er alle enige om, og der er da heller ingen klager, Tværtimod er 95,4 procent rigtig glade for genoptræningen.

Der er heller ikke noget, der tyder på, at det er hverken en dårlig kvalitet, eller at det er et specielt dyrt tilbud for kommunen.

De ansatte er også glade og tilfredse, og både medarbejdere og ledelse anbefaler da også, at man ikke foretager noget udbud på området.

Administrationen anbefaler det heller ikke og gør i deres indstilling til politikerne særligt opmærksom på de problemer, der kan opstå ved et udbud. Kvaliteten kan svækkes og vigtig viden kan forsvinde i det kommunale system, ligesom der er risiko for, at eventuelle komplikationer hos private udbydere falder tilbage på det offentlige.

Handicaprådet og seniorrådet, der har lavet høringssvar på forslaget advarer også imod beslutningen - de er bekymrede.

Så tænker man jo nok, at så må politikerne da betænke sig, og trække et sådant forslag, men nej.

Nu har De Konservative besluttet, at de private skal have muligheden for at overtage opgaven, og så må det være sådan, forstå det hvem der kan.

Et gammelt engelsk udtryk lyder »if it ain't broke don't fix it«. Oversat til politisk dansk kan det lyde: »hvis der ikke er noget galt, så hold fingrene væk« mere klart kan det vel ikke siges.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk