6. august 2020
- I Dansk Byggeri kan vi se, at en vedholdende indsats for at gøre kommunens service erhvervsvenlig også giver resultater, lyder det fra Mads Raaschou, formand for Dansk Byggeri Hovedstaden. Foto: PR
- I Dansk Byggeri kan vi se, at en vedholdende indsats for at gøre kommunens service erhvervsvenlig også giver resultater, lyder det fra Mads Raaschou, formand for Dansk Byggeri Hovedstaden. Foto: PR
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Lad os hjælpe hinanden med erhvervsvenligheden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Lad os hjælpe hinanden med erhvervsvenligheden
Taastrup - 30. juli 2020 kl. 11:54
Af Mads Raaschou, formand for Dansk Byggeri Hovedstaden
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Dansk Byggeris årlige analyse af kommunernes erhvervsvenlighed viser, at der ligger en stor opgave og venter på kommunerne i hovedstadsområdet, nu hvor sommerferien er ved at være forbi. Rødovre, Albertslund, Hvidovre, Ishøj og Tårnby er blandt de 10 mindst erhvervsvenlige kommuner i hele landet. Og Brøndby, Dragør, Gentofte, Gladsaxe, Glostrup, Herlev, København, Lyngby-Taarbæk og Vallensbæk ligger alle i den mindst erhvervsvenlige halvdel af landets kommuner. Her er uden tvivl plads til forbedringer.

Heldigvis går det den rigtige vej i flere af hovedstadskommunerne. For eksempel har Høje-Taastrup og Frederiksberg taget et stort skridt i den erhvervsvenlige retning. Det er, fordi vi har lagt os i selen for at gøre det nemt at drive virksomhed, lyder det fra Frederiksberg.

Jeg håber, at flere kommuner her i hovedstadsområdet deler den ambition, og i Dansk Byggeri kan vi se, at en vedholdende indsats for at gøre kommunens service erhvervsvenlig også giver resultater. Det kan vi se fx i Ballerup, som både i 2019 og 2020 blander sig med de bedste til disciplinen erhvervsvenlighed. Og selv i Hvidovre, der er træt af placeringen i bunden af listen, ser jeg mange gode tiltag, som kan gøre kommunen mere erhvervsvenlig.

Erhvervsvenlighed handler om at give virksomhederne de bedste betingelser for at skabe vækst og arbejdspladser, og dermed i sidste ende også levere skattekroner til kommunekassen. Lad os hjælpe hinanden med at skrue op for erhvervsvenligheden. Dansk Byggeri Hovedstaden ser frem til at de kommende dialogmøder i alle hovedstadskommunerne, hvor vi blandt andet skal drøfte, hvilke håndtag kommunerne med fordel kan skrue på.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk