17. oktober 2021
Parkvej set mod Taastrup Hovedgade. Foto: Kjeld Espersen
gallery icon

Se billedserie

Parkvej set mod Taastrup Hovedgade. Foto: Kjeld Espersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Høje kantsten giver problemer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Høje kantsten giver problemer
Taastrup - 28. marts 2020 kl. 11:50
Af Kjeld Espersen, Lokallisten Høje-Taastrup

Se svar på debatindlægget længere nede.

Der er nu på højre side af Parkvej etableret nye skarpe og høje kantsten. Den tvungne vejindsnævring med de nye kantsten giver et problem. Kommer man i kontakt med kantsten, tror jeg dækket vil blive flænset.

Allerede nu bør der opsættes vejskilte på Parkvej, der ved rød og hvid pil viser, hvem der skal vige for hvem.

Det må så være at trafik mod Taastrup Hovedgade må vente!

Høje Taastrup C får monteret trafikvenlige kantsten! Hvorfor denne forskel i dagens Høje-Taastrup Kommune?

Svar på læserbrevet

Af Lars Prier (DF), formand for Teknisk Udvalg

Den nuværende udformning af Parkvej er ca. 25 år gammel. Vejforløbet er udført med forsætninger og indsnævringer, og hastighedsgrænsen er nedsat til 40 km/t. Teknisk Udvalg har vurderet, at denne vejudformning har fungeret ganske godt i de forgangne år, og har derfor besluttet at bibeholde vejudformningen efter istandsættelsen. Der er dog en enkelt undtagelse. Der var anlagt flere felter med brosten, men de sidste brostensfelter fjernes i forbindelse med istandsættelsen, fordi de har støjet til gene for de nærliggende beboere.

Der er to indsnævringer på Parkvej, hvor kørebanerne er 5 meter bredde. Indsnævringerne virker hastighedsdæmpende, særligt når kantstenslysningen forhøjes.

Der har i en årrække været problemer med ulovlig parkering i rabatterne, og derfor sættes kantstenene med høj lysning, så den ulovlige parkering vanskeliggøres. Jeg skal bemærke, at kantstens-lysningen reduceres en smule, når der udlægges et nyt asfalt-slidlag.

Der anvendes ikke nye kantsten. Det er de hidtidige granitkantsten, som genbruges.

I HTC-projektet benyttes en helt ny type granitkantsten, hvor der er affaset en smule af hjørnet ud mod kørebanen. Det har der ikke været tradition for tidligere.

Affasede kantsten har næsten uden undtagelse været lavet af beton, og langt de fleste granitkantsten har været kløvet uden affasning. Jeg synes personligt, at det er en meget flot og funktionel granitkantsten, som man nu kan se brugt på Skåne Boulevard, og det ville ikke undre mig, hvis den vækker opsigt også uden for kommunens grænser og med tiden bliver almindelig udbredt.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Rejser du til udlandet i år?