30. juli 2021
Kommunalvalgskandidateten Laurits Dalby (LA) stiller spørgsmålstegn ved om kommunen skal løse alle kulturopgaver. Foto: Stina Felby Egerup
Kommunalvalgskandidateten Laurits Dalby (LA) stiller spørgsmålstegn ved om kommunen skal løse alle kulturopgaver. Foto: Stina Felby Egerup
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Hvem er bedst til at løse opgaver på kultur- og fritidsområdet?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Hvem er bedst til at løse opgaver på kultur- og fritidsområdet?
Taastrup - 13. juni 2021 kl. 09:27
Af Laurits Dalby (LA), kandidat til kommunalvalget

I Liberal Alliance Høje-Taastrup er vi modstandere af, at opgaverne på kultur- og fritidsområdet udelukkende varetages af forvaltningen, uden at private får mulighed for at byde sig til.

Kultur- og fritidsområdet er vigtigt, da det er med til at binde borgerne sammen. Derfor er det også vigtigt at give private aktører muligheden for at varetage opgaver og dermed skabe en større mangfoldighed omkring mulighederne.

I resultatopgørelsen for Høje-Taastrup kommunes regnskab afsættes der i det nuværende år 82,3 millioner kroner til kultur- og fritidsområdet. I en mailkorrespondance, som jeg har haft med forvaltningen i kommunen omkring midlerne på området, blev jeg informeret om, at kommunen alene varetager opgaverne uden at de sendes i udbud.

Selvom der er andre områder, hvor udlicitering er mere udbredt, så bør der alligevel være noget at tage fat på. Som minimum forestiller jeg mig, at man bør sætte rengøring og driften af de tilknyttede cafeer i kommunens kulturinstitutioner i udbud, ligesom man kender det fra flere andre kommuner.

Ligeledes kan driften af kommunens idrætsfaciliteter sættes i udbud, hvor idrætsforeninger f.eks. kan byde på opgaven. I Københavns Kommune har en sammenslutning af BK Frem, Fremad Valby, Copenhagen Beach Volleyball og Københavns Idrætsefterskole tidligere på året genvundet udbuddet af driften af Hafnia Hallen, som de har drevet siden åbningen i 2017.

Derudover kan man også se på, om det kan betale sig at udbyde større arrangementer i kommunen i forhold til de omkostninger, der er forbundet med at lave udbuddet.

Kommune rimer ikke altid på kultur. Og forvaltning rimer ikke altid på fritid. Derfor mener Liberal Alliance i Høje-Taastrup, at der bør igangsættes en undersøgelse af udbudspotentialet i kommunen til gavn for alle.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?