21. oktober 2021
Der kan være en ny mulighed for at bekæmpe trafikstøj på på vej. Foto: Kenn Thomsen
Der kan være en ny mulighed for at bekæmpe trafikstøj på på vej. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Er vi på vej mod effektiv støjbekæmpelse?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Er vi på vej mod effektiv støjbekæmpelse?
Taastrup - 13. oktober 2021 kl. 06:10
Af Kurt Scheelsbeck (K), byrådsmedlem i Høje-Taastrup

I august måned vedtog vi, at det skulle undersøges, om vi kunne indgå en aftale med et privat firma, der har en teori om, at man kan indkapsle motorveje med solceller og dermed opnå en markant støjreduktion, klimavenlig strøm og samtidig god økonomi.

For nylig tog vi næste og afgørende skridt. På byrådsmødet sagde vi nemlig ja til en helt konkret aftale med det ingeniørfirma, som har udviklet teorien. Vi har bevilget 650.000 kr. til undersøgelsen, der skal beskrive et specifikt projekt for den 8-sporede motorvej, der gennemskærer Fløng/Hedehusene.

Støjgenerne fra Holbæk-motorvejen er steget år for år. Der blev ganske vist asfalteret med støjdæmpende asfalt for godt otte år siden, men den støjdæmpende effekt forsvinder efter cirka fire år.

Når trafikken samtidig er vokset ganske voldsomt, så er resultatet desværre, at støjen efterhånden er direkte sundhedsfarlig for borgerne i Fløng/Hedehusene.

Jeg har virkelig store forhåbninger til undersøgelsen. Perspektiverne er enorme, og vi skylder virkelig de støjplagede borgere at fremme denne løsning.

Vejdirektoratet (der ejer arealerne) har også tilkendegivet, at de vil medvirke positivt. Derfor venter vi nu utålmodigt på resultatet af undersøgelsen.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?