18. oktober 2019
Flemming Andersen.
Flemming Andersen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Det skæve Folketing går ud over Vestegnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Det skæve Folketing går ud over Vestegnen
Taastrup - 15. maj 2019 kl. 11:36
Af Flemming Andersen, Folketingskandidat for Venstre i Taastrup-kredsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når man er født og opvokset på Vestegnen, kender man områdets kvaliteter. Jeg ved det, for jeg voksede op i Hvidovre, og hele mit voksne liv har jeg boet i Høje-Taastrup. Det passer godt til mig at være fra Vestegnen. Men jeg kender også Vestegnens udfordringer.

Der er ikke mange i det nuværende Folketing, der bor på Vestegnen. Måske er det derfor, at der heller ikke er nogen, der arbejder FOR Vestegnen. I stedet kommer de forbi hvert fjerde år, når de gerne vil have din stemme. Vi mangler politikere, som er født, opvokset og bosiddende på Vestegnen, og som aktivt italesætter og arbejder for at løfte det store potentiale, vi har.

Lad mig som et eksempel nævne uddannelse og indkomst:

- Gennemsnitsindkomsten for borgere på Vestegnen er mindre end i resten af Hovedstaden og på niveau med indkomsten i yderområderne.

- Syv vestegnskommuner er på top ti over de kommuner i Hovedstaden, der har færrest i den arbejdsdygtige alder med en erhvervsuddannelse. Samme billede tegner sig ved videregående uddannelser.

- Fem vestegnskommuner topper listen over de kommuner i Hovedstaden, der har flest ledige i den arbejdsdygtige alder.

Googler du »uddannelse udkantsdanmark«, vil du finde stribevis af artikler, der skiftevis fortæller om uddannelsesudfordringer og de tiltag, ministre og folketingspolitikere vil gøre for at hjælpe Udkantsdanmark. Googler du »uddannelse vestegnen« kommer der intet tilsvarende. Heller ikke, selvom det altså er lysende klart, at vi har et uddannelses- og beskæftigelsesproblem.

Jeg har stor sympati for den hjælp, der gives til landets yderområder. Men det er også min klare opfattelse, at det nu er på tide, at Vestegnen får den hjælp, vi har brug for. Det kræver fokus fra politisk side, hvis ikke endnu en generation fra Vestegnen skal sidde tilbage med ringere vilkår og lavere indtægt end de andre kommuner i Hovedstaden.

Er det ikke den enkeltes eget ansvar, kunne man spørge?

Ingen af os er fri for at tage medansvar for vores egen fremtid og skæbne, uanset hvor vi bor. Men som andre steder af landet har vi brug for en særlig indsats på Vestegnen for at få alle med og brudt den sociale arv.

Jeg vil arbejde for Vestegnen i Folketinget. På tværs af partier og med de politikere, der vil det samme. Sammen kan vi gøre Vestegnen til et endnu bedre sted at bo.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk