17. april 2021
Den lokale afdeling af Danmarks Naturfredningsforening mener, at der skal flere solceller på tagene i Høje-Taastrup Kommune. Her er det en solcellepark i Faxe Kommune. Foto: Kenn Thomsen
Den lokale afdeling af Danmarks Naturfredningsforening mener, at der skal flere solceller på tagene i Høje-Taastrup Kommune. Her er det en solcellepark i Faxe Kommune. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: De fleste solceller skal på tagene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: De fleste solceller skal på tagene
Taastrup - 25. februar 2021 kl. 11:33
Af Knud Anker Iversen, formand for Danmarks Naturfredningsforening i Høje-Taastrup

Vi skal have mange flere solceller på industritagene og meget færre ud i det åbne land, end hvad kommunens klimaplan lægger op til. Det er et af de forslag som Danmarks Naturfredningsforening Høje-Taastrup har stillet, i forbindelse med at kommunens klimaplan har været i høring.

arrow Læs også: Solceller på taget skal gøre stor koncern grønnere

Det er der flere årsager til:
- Landbrugsarealerne bør primært bruges til produktion af mad eller til natur/skov og ikke til store skæmmende solcelleanlæg.

- Når man etablerer store solanlæg væk fra de borgere, der skal bruge strømmen, kan vi risikere at skulle udbygge med forstærkede elkabler.

- Vi har i Høje-Taastrup en masse flade tage, som fint vil kunne gøres nyttige til solcelleanlæg, enten ejet af erhvervsvirksomheden eller et energifællesskab.

- Solceller er i et prisniveau, hvor det kan betale sig for borgere at gå sammen om at få produceret strømmen og således opleve glæden ved at indgå i et konstruktivt fællesskab. Det er således bedre, at det er lokalsamfundet, der scorer gevinsten ved strømsalg, end at det er et stor ikke-lokal developer, der trækker pengene ud af kommunen.

Her bør Høje-Taastrup som klimakommune være på forkant og være bidragyder i en konstruktiv dialog med borgere, erhvervsliv og overordnede myndigheder.

arrow Ambitiøs plan: Om 30 år skal der ikke udledes CO2
06. januar 2021 kl. 20:19 Opdateret: kl. 10:30

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?