31. juli 2021
Liberal Alliance vil fremrykke minimumsnormeringerne i institutionerne i Høje-Taastrup Kommune. Billedet her er ikke fra Høje-Taastrup. Foto: Anders Ole Olsen
Liberal Alliance vil fremrykke minimumsnormeringerne i institutionerne i Høje-Taastrup Kommune. Billedet her er ikke fra Høje-Taastrup. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Ansæt flere pædagoger og fremryk minimumsnormeringerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Ansæt flere pædagoger og fremryk minimumsnormeringerne
Taastrup - 17. juni 2021 kl. 19:39
Af Danny Malkowski (LA), spidskandidat til kommunalvalget

I Liberal Alliance mener vi, at der er for få pædagoger i kommunens daginstitutioner til at kunne give børnene den tid og omsorg, de har brug for.

arrow Læs også: Børnetallet stiger hastigt: Nu åbner ny daginstitution

Derfor vil vi frigøre mere tid og opmærksomhed til børnene igennem regelforenklinger og ved at afsætte flere penge til at ansætte flere uddannede pædagoger.

I Køge Kommune har kommunalpolitikerne besluttet, at der allerede skal indføres minimumsnormeringer fra 2022.

Det kan også lade sig gøre at fremrykke minimumsnormeringerne i Høje-Taastrup Kommune, hvis byrådet prioriterer at finde pengene i de kommunale budgetter.

Høje-Taastrup Kommune bruger 7.087 kr. pr. indbygger til central ledelse og administration ifølge Indenrigs- og Boligministeriet.

Det svarer til godt 360 mio. kr. om året. I Herlev og Glostrup Kommune, der ifølge Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd (VIVE) kan sammenlignes med Høje-Taastrup Kommune indenfor administration og IT, bruges der kun hhv. 6.629 kr. og 6.191 kr. pr. indbygger.

Hvis den centrale administration i Høje-Taastrup var lige så effektiv som i Herlev, ville vi have ca. 23 mio. kr. mere om året at gøre godt med. Til sammenligning er der i 2021 budgetteret med 137 mio. kr. til samtlige nuværende pædagoger inkl. ledere.

I Liberal Alliance vil vi slanke den kommunale forvaltning ved at fjerne unødvendigt bureaukrati og bekæmpe pseudoarbejde.

Besparelserne vil vi bruge på at forbedre kernevelfærden, herunder en fremrykning af minimumsnormeringerne. Det vil koste ca. 7 mio. kr. i 2022 og ca. 4 mio. kr. i 2023. Derudover vil vi også arbejde for, at der fra og med 2024 afsættes yderligere 8 mio. kr. om året, som skal fordeles ud på kommunens offentlige og private daginstitutioner ud fra antallet af børn i den respektive institution.

Det skal derefter være op til de enkelte daginstitutionsledere i hvilken grad de vil benytte tilskuddet til at ansætte yderligere hænder eller prioritere at fastholde dygtige medarbejdere ved at sætte lønnen op for det eksisterende personale.

arrow Daginstitution får 100.000 kr. til vægtæppe
23. maj 2021 kl. 16:23 Opdateret: kl. 17:57

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?