5. marts 2021
Debattøren fortæller, at hendes parti vil kæmpe for at personalenormeringen skal tælles for hver institution. Foto: Thomas Olsen
Debattøren fortæller, at hendes parti vil kæmpe for at personalenormeringen skal tælles for hver institution. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: 4,8 millioner kroner på vej til flere voksne i Høje-Taastrup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: 4,8 millioner kroner på vej til flere voksne i Høje-Taastrup
Taastrup - 11. marts 2020 kl. 05:32
Af Ina Strøjer-Schmidt (SF), Folketingsmedlem i Københavns omegnskommuner

De seneste uger har jeg deltaget i forhandlingerne om udmøntningen af minimumsnormeringerne, og der er nu faldet en delaftale på plads mellem regeringen og støttepartierne.

arrow Læs også: Debat: Fremryk minimumsnormeringerne

Der er blevet aftalt, at de 500 millioner kroner, som kommunerne får i 2020, som en del af finanslovsaftalen om minimumsnormeringer, skal fordeles efter kommunernes børnetal og udelukkende må bruges på pædagogisk personale.

Det har været vigtigt for SF, at pengene kun må bruges på pædagogisk personale. På den måde sikres, at pengene ikke bare »forsvinder« til noget andet i kommunen, men går til det de faktisk er tiltænkt.

For Høje-Taastrup Kommune betyder det, at der i 2020 vil være mulighed for at ansætte ekstra pædagogisk personale for 4,8 millioner kroner, og dette beløb vil stige til det tredobbelte i løbet af de næste år, hvor minimumsnormeringer vil blive fuldt indfaset.

Forhandlingerne om minimumsnormeringer fortsætter, da vi stadig skal nå til enighed om, hvorvidt minimumsnormeringerne skal beregnes for hver institution, eller som et gennemsnit af alle institutioner i kommunen.

SF kæmper for, at personalenormeringen skal tælles for hver institution, da dette bedst sikrer, at de flere voksne kommer alle kommunens institutioner til gode.

arrow Så mange penge får kommunerne til flere pædagoger
17. februar 2020 kl. 16:30 Opdateret: kl. 16:21
arrow Lokale pædagoger: Vi mangler tid til børnene
25. maj 2019 kl. 10:02 Opdateret: kl. 14:57
arrow Spidskandidater førte valgkamp i Høje Taastrup
09. maj 2019 kl. 10:43 Opdateret: kl. 11:07

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?