18. januar 2019
12 procent af EDC?s boliger i Hovedstadsområdet bliver ikke annonceret. Derfor er det kun, hvis man spørger, at man får kendskab til de boliger. PR-foto
12 procent af EDC?s boliger i Hovedstadsområdet bliver ikke annonceret. Derfor er det kun, hvis man spørger, at man får kendskab til de boliger. PR-foto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: De hemmelige boliger: Mange boliger annonceres slet ikke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De hemmelige boliger: Mange boliger annonceres slet ikke
Taastrup - 11. juni 2018 kl. 11:54
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er ikke alle, der ønsker stor opmærksomhed om deres ejendom, når den skal sælges. Faktisk er det så mange, at man aktuelt hos landets største mæglerkæde EDC har mere end 1700 ejendomme til salg, som slet ikke annonceres, og som man kun kan få kendskab til ved at spørge mægleren direkte eller ved at oprette sig i mæglerens køberkartotek.

De seneste tre år er antallet af sådanne diskretsalg steget kraftigt, og hos EDC konstaterer man at cirka 10 procent af alle udbudte ejendomme kun findes i mæglerens skuffer.

»Det var tidligere især i forbindelse med skilsmisse og økonomiske problemer at nogle valgte et diskretsalg, men i dag ser vi også flere, der bare gerne vil vente med at involvere familie og venner i boligsalget, til det rent faktisk er gennemført,« fortæller Martin Strandfelt fra EDC i Taastrup.

Martin Strandfelt har noteret, at der er geografiske forskelle på hvor udbredt metoden er: - Diskretsalg er især udbredt i Østjylland, på Fyn og i hovedstadsområdet. I resten af landet er andelen af diskretsalg nogenlunde ens omkring 7-8 procent, mens det i Hovedstadsområdet er 12 procent af boligerne, der ikke annonceres.

Når man ikke annoncerer boligen, findes køberen typisk gennem mæglerens køberkartotek og i forbindelse med fremvisninger af andre ejendomme.

»Når vi har kontakt med en køber, der har reageret på en ejendom vi annoncerer, er det selvfølgelig først og fremmest den annoncerede ejendom, vi fremviser. Men hvis denne ikke lige falder i køberens smag, eller vi i øvrigt i dialogen med køber kan høre, at han eller hun kunne være mere interesseret i en af de ejendomme vi ikke annoncerer, bringes ejendommene i diskretsalg i spil,« siger Martin Strandfelt.

Hos EDC har man aktuelt 1.701 boliger til salg, som ikke annonceres, og som man derfor kun kan få kendskab til ved direkte forespørgsel hos ejendomsmægleren eller ved at skrive sig op i køberkartoteket.

»Det er under alle omstændigheder altid en god idé lige at give mægleren et ring for at høre, om der er andre ejendomme på markedet, end dem man lige kan se på nettet,« siger Martin Strandfelt

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk