11. december 2017
Kulturhistorikeren Peter Libonati Brock kommer til Taastrup Teater med sin Solvogn for at jage Taastrupgaards lokalhistoriske guld. Foto: Tobias Fonsmark
gallery icon

Se billedserie

Kulturhistorikeren Peter Libonati Brock kommer til Taastrup Teater med sin Solvogn for at jage Taastrupgaards lokalhistoriske guld. Foto: Tobias Fonsmark
Foto: Tobias Fonsmark
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Danmarkshistorie i Taastrupgaard

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danmarkshistorie i Taastrupgaard
Taastrup - 06. august 2017 kl. 09:48
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den 12. august bliver Taastrupgaards lokalhistorie før og nu synliggjort og fejret, når det rullende Historier om Danmark-initiativ 'Peter & Solvognen' kommer til Taastrup Teater.

Mad, musik og rundvisninger kaster lys over stedets multinationale særpræg.

I slutningen af 1960'erne var der velfærdsboom - også i Høje-Taastrup Kommune, hvor man i 1972 opførte boligkomplekset Taastrupgaard med 1000 boliger.

Stedet består i dag af omkring 2.600 beboere, hvoraf cirka 80 procent har en anden nationalitet end dansk i bagagen. Boligområdet rummer en mangesidet og unik lokalhistorie. Området er på regeringens 'ghetto-liste', og snart begynder en omfattende renovering til en milliard kroner, der skal gøre op med Taastrupgaard som et udsat boligområde. Otte blokke i komplekset skal rives ned og nye skal opføres.

Kroppedal Museum har i samarbejde med Helhedsplanen i Taastrupgaard, Taastrup Teater & Musikhus og Byhistorisk Samling og Arkiv i Høje-Taastrup taget initiativ til at sætte fokus på det liv, der leves i Taastrupgaard, og de historier området rummer, inden den store forandring.

Underholdning i historiens tegn

Som dagens vært ankommer kulturhistorikeren Peter Libonati Brock med sin campingvogn 'Solvognen' på jagt efter Taastrupgaards lokalhistoriske guld.

Ved Taastrup Teater på Kjeld Abells Plads 1 i Taastrup vil han sammen med lokale kræfter byde på underholdning og oplevelser fra klokken 9.00 til 14.00. Der er gratis adgang, og beboere byder på mad fra fjerne egne og viser dig steder i Taastrupgaard, du nok aldrig har været før. Der er legeområde for børnene, lokale musikere optræder, og rapperen Pede B. kaster sin ordgymnastik over Taastrupgaard med en helt særlig freestylerap.

Med et fotomaraton er alle velkomne til at gå på udkig efter livet i Taastrupgaard med sit kamera. Man kan derefter uploade sine billeder på Kroppedals Instagramprofil, hvor der sidst på dagen vil blive fundet en vinder af fotokonkurrencen. i Solvognen kan man aflevere sin egen historie fra boligområdet, sætte en plade på rejsegrammofonen eller skrive på skrivemaskine. En shuttle-bus kører flere gange til og fra Kroppedal Museum, hvor man kan opleve museets aktuelle vestegnsudstilling 99xVSTGN.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk