14. december 2018
Daginstitutionen Taastruphøj brændte natten til den 31. januar 2018, og politikerne har nu besluttet, at institutionen ikke skal genopføres. Foto: Peter Erlitz
Daginstitutionen Taastruphøj brændte natten til den 31. januar 2018, og politikerne har nu besluttet, at institutionen ikke skal genopføres. Foto: Peter Erlitz
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Daginstitution sat i brand efter krænkelser - nu bliver den nedlagt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Daginstitution sat i brand efter krænkelser - nu bliver den nedlagt
Taastrup - 18. maj 2018 kl. 13:51
Af Stina Felby Egerup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Politikerne i Høje-Taastrup har besluttet helt at nedlægge daginstitutionen Taastruphøj, som nedbrændte tilbage i januar måned.

Det skriver DAGBLADET Roskilde.

Daginstitutionen nedbrændte efter en sag om krænkelser mod mindst fem piger i institutionen. En 14-årig dreng i skolepraktik erkendte at have befamlet pigerne uden på tøjet, og samme dag, som sagen blev kendt i medierne, blev daginstitutionen sat i brand.

Nu har politikerne besluttet, at institutionen ikke skal genopbygges, og at Taastruphøj nedlægges som selvstændig institution.

Institutionen havde til huse i lejede lokaler i Taastrupgaard-bebyggelsen og havde plads til 50 børn.

Efter branden har såvel børn som personale efterfølgende været genhuset i henholdsvis Solsikken/Taastrupdal og Taastrupvang/Svanen. En del af børnene var kommende skolebørn, og de begyndte derfor den 1. april i SFO. Der var således kun 33 børn tilbage tilknyttet Taastruphøj.

- Når vi ser på børnetallet i området, så giver det god mening af sammenlægge institutionerne i stedet for at finde et nyt sted til børnene fra Taastruphøj. Især set i lyset af, at vi inden for en overskuelig årrække åbner det nye børnekulturhus, hvor der vil være nogle helt nye og moderne rammer til børnene i området, siger Kurt Scheelsbeck (K), formand for institutions- og skoleudvalget, men henvisning til de store planer, der er for Taastrupgaard-området - blandt andet med etableringen af et moderne børnekulturhus med skole og daginstitutioner.

De sammenlagte institutioner fortsætter således, indtil det nye børnekulturhus åbner, hvilket efter planen skal ske i august 2021.

Både forældre og personale har bakket op om beslutningen, oplyser kommunen.

23-årig fortsat fængslet for brand

En 23-årig mand blev i begyndelsen af marts måned varetægtsfængslet, sigtet for brandstiftelse af Taastruphøj.

Han er fortsat varetægtsfængslet, og politiet efterforsker stadig sagen, men har ingen yderligere kommentarer til den på nuværende tidspunkt. Sagen kører for lukkede døre med navneforbud, så politiet kan ikke oplyse, hvilket forhold manden har til den nedbrændte daginstitution.

I kølvandet på sagen om den 14-årige elev i skolepraktik har Høje-Taastrup Kommune sat en midlertidig stopper for de langvarige praktikaftaler.

- Vi har været nødt til at reagere. Selvom der har været mange uproblematiske praktikforløb af denne type, så har vi valgt at stoppe med dem, indil vi har undersøgt sagen nærmere og ved, hvordan det fremover skal være, siger Kurt Scheelsbeck (K), formand for institutions- og skoleudvalget.

Udvalget får senere fremlagt en sag, hvor man skal beslutte, hvordan den type praktikker fremadrettet skal være skruet sammen.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk