2. december 2020
Det var et godstog fra DB Cargo, der holder til i Høje Taastrup, som var involveret i den alvorlige ulykke på Storebæltsbroen onsdag morgen. Foto: Tim K. Jensen/Ritzau Scanpix
gallery icon

Se billedserie

Det var et godstog fra DB Cargo, der holder til i Høje Taastrup, som var involveret i den alvorlige ulykke på Storebæltsbroen onsdag morgen. Foto: Tim K. Jensen/Ritzau Scanpix
Foto: Tim K. Jensen/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DB Cargo hårdt ramt: Havde ansatte på begge ulykkestog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DB Cargo hårdt ramt: Havde ansatte på begge ulykkestog
Taastrup - 02. januar 2019 kl. 14:23
Af Stina Felby Egerup

Virksomheden DB Cargo i Høje Taastrup er hårdt mærket af den alvorlige togulykke ved Storebæltsbroen, som onsdag morgen kostede seks personer livet og kvæstede 16 andre.

arrow Læs også: Lokale brandfolk tog del i aktion: Flere kommunalt ansatte med på ulykkestog

Den tomme trailer, der efter al sandsynlighed var årsag til ulykken, kommer nemlig fra DB Cargo, og virksomheden havde faktisk ansatte ombord på begge de involverede tog.

- En af vores ansatte i sikkerhedsafdelingen var som almindelig passager på vej på arbejde i Taastrup i det lyntog, der forulykkede. Han kontaktede os hurtigt og fortalte, hvad der var sket, og derefter gjorde han, som han skulle: Nemlig lagde på og hjalp de mange mennesker, der var kommet til skade i toget, fortæller Jan Wildau, kommunikationsdirektør hos DB Cargo Scandinavia A/S.

Også lokoføreren på godstoget er ansat hos DB Cargo, og begge medarbejderen har det fysisk godt, fortæller kommunikationsdirektøren.

- Men de er selvfølgelig meget rystede oven på ulykken, så dem passer vi rigtig godt på og sikrer, at de får den hjælp, de har brug for, understreger han.

Det er endnu usikkert, hvad der er årsag til ulykken, og det bliver nu undersøgt nærmere af både politi og Havarikommissionen.

- Man kan se derude, at der ligger en trailer, som er væltet eller blæst af godstoget og ind i InterCity-toget. Om den har ramt toget foran eller i siden, ved vi ikke, siger Bo Haaning, der er havariundersøger ved Havarikommissionen til ritzau.

DB Cargo Scandinavia holder til i Høje Taastrup og transporterer blandt andet Carlsbergs øl fra lageret i Høje Taastrup Transportcenter til Fredericia. Det ulykkesramte tog var på vej fra Høje Taastrup til Fredericia, da ulykken skete omkring klokken 07.30 onsdag morgen.

DB Cargo fik hurtigt besked om ulykken, oplyser Jan Wildau, og et beredskab blev sat i værk.

- Vi har nedsat en krisestab, som kan håndtere alle aspekter af sagen. Den har til formål at støtte de mennesker, der på alle områder er berørt af ulykken, ligesom den skal bidrage til opklaringsarbejdet, fortæller han.

- Vi samarbejder med politiet og Havarikommissionen, som meget minutiøst nu vil gennemgå, hvad der er sket og komme med deres anbefalinger. Den opklaring støtter vi fuldt ud, for det er den eneste måde, vi kan komme ned i detaljen og sikre, at noget lignende ikke sker igen, siger Jan Wildau.

Han hverken kan eller vil gætte på, hvad der var årsag til ulykken.

- Sagen er alt for alvorlig til at gisne om, understreger han.

Havarikommissionen skal komme med en foreløbig rapport om årsagen til ulykken, inden der er gået 12 måneder.

Godstoget fyldt med øl fra Carlsberg havde tilladelse til at køre over Storebæltsbroen. Det er Sund & Bælt, der vurderer, hvornår biler og tog kan køre over broen.

arrow Tog over Storebælt kører tidligst torsdag formiddag
02. januar 2019 kl. 21:01 Opdateret: kl. 21:02
arrow Vidne til togulykke: Vi blev nødt til at træde over de døde
02. januar 2019 kl. 17:56 Opdateret: kl. 17:58
arrow 12 timer efter togulykke: Ofre endnu ikke identificeret
02. januar 2019 kl. 15:31 Opdateret: kl. 15:32

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?