26. maj 2020
Sådan så det ud da »Cykelbasserne« blev sendt af sted på en 1150 km lang cykeltur fra Axeltorv i Taastrup til München. Privatfoto
Sådan så det ud da »Cykelbasserne« blev sendt af sted på en 1150 km lang cykeltur fra Axeltorv i Taastrup til München. Privatfoto
Foto: Hans-Henrik Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Cykler til München på nutella-madder og syltede agurker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Cykler til München på nutella-madder og syltede agurker
Taastrup - 20. september 2019 kl. 15:34
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Efter en gruppe mænd fra Høje-Taastrup Kommune tidligere har cyklet fire år til Paris har de nu sat kursen mod Oktoberfestival i München.

Tilbage i 2015 samlede Jørgen Nielsen en gruppe lidt utrænede mænd, som satte sig for at cykle til Paris. Inspirationen var taget fra Team Rynkeby, som cykler til Paris og har til formål at indsamle midler til Børnecancerfonden. Cykelturen for de utrænede mænd, som kalder sig »Cykelbasserne« blev en succes, og der blev overvundet og trodset nogle mentale og fysiske grænser som mange på forhånd havde dødsdømt.

Succesen er blev fulgt op med ture til Paris de følgende tre år, og i 2019 går turen så til München.

Den startede fredag morgen klokken 8.30, hvor de blev sendt af sted af borgmester Michael Ziegler foran Finn Inn i Taastrup Hovedgade

Hver deltager har været del af et større træningsprogram. Der sigtes efter at cyklet 2500 km på træningsture inden afgang. Der har været ugentlige fælles ture, og enkelte har også trænet med TIK Motionscykling i Taastrup.

Turen til München er cirka 1150 km, som deles i 7 etaper på 160-170 km. Der er overraskende mange højdemeter på turen, da både Harzen og Kassel skal passeres. De fleste etaper byder på 2000-2200 højdemeter.

Sikkerheden er prioriteret meget højt. Alle kører efter gældende regler, og der køres i én gruppe, hvor ingen skiller sig ud. To cykler danner bagtrop, og der køres med lys bagpå for at undgå at blive overset og påkørt bagfra. Jørgen Nielsen fungerer som sherif og styrer gruppen.

Holdet består af 14 ryttere samt en følgebil. Der skal indtages en del føde på turen, da mange kalorier vil blive forbrændt, og »Cykelbasserne« oplyser, at syltede agurker, energidrik og Nutella-madder bare et udpluk af menuen. Men sikkert er det, at turen afsluttes med store øl i et telt i München.

Der er også en følgebil, som har forsyninger som reservedele og vedligeholdelsesudstyr samt tøj til alle vejrtyper.

Blandt rytterne på »Cykelbasserne« er blandt andet Tom Søderhamn, som er chef for Driftbyen i Høje-Taastrup Kommune, og som netop har fejret 25 års jubilæum i kommunen. I gruppen fungerer Tom dog »kun« som vicesherif.

Cykelbasserne blev sendt af sted i højt humør og i ens trøjer med logo på ryggen, og de vil gerne benytte lejligheden til at takke sponsorer og leverandører som har gjort turen lidt lettere.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk