8. august 2020
Lørdag den 14. december indvies den nye cykellegebane ved Gadehavegård. Den er én af syv cykellegebaner, som bliver anlagt i samarbejde mellem Cyklistforbundet, Nordea-fonden og lokale kommuner.
Lørdag den 14. december indvies den nye cykellegebane ved Gadehavegård. Den er én af syv cykellegebaner, som bliver anlagt i samarbejde mellem Cyklistforbundet, Nordea-fonden og lokale kommuner.
Foto: Andreas Bang Kirkegaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Cykelbane indvies: Skal træne børn til trafikken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Cykelbane indvies: Skal træne børn til trafikken
Taastrup - 11. december 2019 kl. 11:26
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- At blive sikker på en cykel kommer ikke af sig selv. Det skal trænes, og det kan børn på en cykellegebane.

Sådan lyder det fra Klaus Bondam, direktør i Cyklistforbundet.

Han glæder sig derfor over, at Høje-Taastrup Kommune er blandt de syv foregangskommuner, der prioriterer børnecykling og hjælper kommunens børn til at blive glade og trygge børnecyklister. Det sker med den nye cykellegebane i Kverterparken ved Gadehavegård, som bliver indviet lørdag den 14. december klokken 13-15.

- Banen er bygget op, så børnene via leg og udfordringer træner basale cykelfærdigheder som at holde balancen, starte/bremse eller tage en hånd af styret. Den slags skal sidde på rygraden, før man som barn er sikker nok til at bevæge sig ud i trafikken, siger Klaus Bondam,

Ved indvielsen af banen kan kommunens børn prøve kræfter med cykellegebanen, lege cykelleg med Cyklistforbundets cykellegeinstruktører og cykle hele Kvarterparken rundt sammen med borgmester Michael Ziegler og Cyklistforbundets direktør Klaus Bondam.

Der vil være kage, brændte mandler og varme drikke at lune sig på.

Mindre børn kan bruge den nye bane sammen med pædagoger, lærere og forældre, mens større børn selv kan besøge på banen og lege med kammeraterne.

- Det giver børn frihed, oplevelser, selvtillid og selvstændighed at kunne cykle til skole, venner og fritidsaktiviteter. Daglig motion i form af gode cykelture er også med til at styrke børns sundhed. Der er al mulig grund til at glæde sig over, at man i Høje-Taastrup Kommune prioriterer børnecyklingen og at få cykling ind i børns liv så tidligt som muligt, siger Klaus Bondam.

Den nye cykellegebane er en af de i alt syv høj-kvalitets cykellegebaner, som i et tæt samarbejde mellem Cyklistforbundet, Nordea-fonden og den lokale kommune anlægges i syv kommuner.

De øvrige baner ligger i Aabenraa, Aalborg, Odsherred, Varde, Guldborgsund og Silkeborg.

Cyklistforbundet har samlet erfaringerne med at udvikle cykellegebanerne i et digitalt idekatalog på cyklistforbundet.dk/cykellegebanen. Kataloget skal inspirere og støtte flere kommuner i at anlægge deres egen cykellegebane.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk