26. juli 2021
Mange af arbejdsstationerne er tomme i Nordea, fordi en del af medarbejderne arbejder hjemme på grund af corona-situationen, fortæller Mikkel Nygaard.  Foto: Mie Neel
Mange af arbejdsstationerne er tomme i Nordea, fordi en del af medarbejderne arbejder hjemme på grund af corona-situationen, fortæller Mikkel Nygaard. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Corona har lært virksomhed meget om hjemmearbejde: Både fordele og ulemper

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Corona har lært virksomhed meget om hjemmearbejde: Både fordele og ulemper
Taastrup - 22. oktober 2020 kl. 08:53
Af Kasper Ellesøe

Hjemmearbejde har været almindeligt på mange arbejdspladser, efter coronavirussen gjorde sit indtog i samfundet.

arrow Læs også: Arbejder du hjemme? Sådan indretter du dig bedst

Sådan er det også hos Nordea, hvor flere medarbejdere her i efteråret igen arbejder hjemme, ligesom det var tilfældet i foråret.

Og det er noget, man har lært af hos Nordea, fortæller Mikkel Nygaard, der er bankdirektør i Nordea-filialen i Glostrup.

- Coronaen har lært os en masse, om hvad der fungerer i forhold til hjemmearbejde, men også hvad der er en udfordring ved, siger Mikkel Nygaard og fortsætter.

- Vi kan stort set alle sammen arbejde hjemmefra og tilgå systemer. Og det giver en endnu større fleksibilitet for medarbejderne.

Der er dog også udfordringer, siger Mikkel Nygaard.

- Det kan være svært at slukke, og det gør, at grænsen mellem arbejde og fritid kan være svær at få øje på. Men vi er opmærksomme på det. Og langt de fleste finder selv ud af det, siger bankdirektøren, der selv godt kan have svært ved at slukke for sin computer, når han arbejder hjemme, selvom han egentlig er færdig med at arbejde.

Arbejdsmiljø i fokus

I Nordea-koncernen har man et udvalg der kigger på fordele og ulemper ved hjemmearbejde. Fleksibiliteten er som nævnt en fordel. Men der kan være udfordringer i forhold til arbejdsmiljøet. Både det fysiske og det psykiske.

- Der er flere, der ikke har hæve-sænkebord og en ordentlig stol og skærm derhjemme. Det kan give fysiske skader, og vi ønsker ikke, at de ansatte får skavanker, fordi de fysiske forhold ikke er i orden. Samtidig kan man blive påvirket psykisk ved ikke at have nogle at smalltalke med ved kaffemaskinen eller spise frokost med og det kan være svært at føle sig som en del af et team, hvis ikke man er sammen med kollegaerne, siger Mikkel Nygaard.

Han fortæller, at lige nu er der en aftale om, at det grundet corona-situationen er i orden med mere hjemmearbejde, selvom arbejdsforholdene ikke er perfekte.

arrow Jan langer langt flere kager over bagerdisken
01. februar 2021 kl. 11:42 Opdateret: kl. 18:08
arrow Inspiration: Tag ud og nyd den lokale natur
22. januar 2021 kl. 11:47 Opdateret: kl. 10:00

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?